Met kerrie geparfumeerde scampi's op een bedje van gewokte groenten / voor vier personen, per persoon 3/4 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr 2. 2002
20 scampi * 1 wortel * 2 takjes bleekselder * 1 prei * 200g sojascheuten * 100ml droge witte wijn * 200ml visfond * 100ml alpro room * peper * zout * 1 tl milde kerriepoeder * 1 el gesnipperde bieslook * 2 el olijfolie * beetje maïzena
Reinig de groenten en snij ze in fijne julienne. Bak de groenten beetgaar in een wokpan (anti-kleefbodem) in 1 eetlepel olijfolie. Spoel de sojascheuten en voeg ze bij de rest van de groenten. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeder. Pel de scampi, kruid met peper en zout en strooi er een beetje kerriepoeder over. Bak ze aan alle kanten bruin in een eetlepel olijfolie. Breng de wijn met de visfond en de room aan de kook en laat ongeveer voor de helft inkoken. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder en dik indien nodig nog een beetje in met de maïzena. Verdeel de gewokte groenten in het midden van vier borden, overgiet ze met de saus en schik hierboven de scampi. Werk af met de gesnipperde bieslook