Romige bosbessenpudding / voor vier personen, per persoon 1 1/4 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 4 2006
250ml halfvolle melk * 25g vanillepuddingpoeder * 5 el zoetstof strooipoeder * 250ml magere yoghurt * 1 eiwit * 1 bakje bosbessen * 1 bakje frambozen * 4 muntblaadjes
Meng de puddingpoeder met 50ml van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg de opgeloste puddingpoeder toe. Laat even doorkoken tot de pudding gebonden is. Voeg aan de warme pudding de yoghurt en de strooizoetstof toe. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door de pudding. Spoel de bosbessen, hou een twintigtal mooie bessen over voor de versiering en roer de rest voorzichtig door de pudding. Spoel de frambozen, hou er een viertal over en pureer de rest met de mixer tot een gladde coulis. Breng op smaak met wat strooizoetstof. Verdeel de bosbessenpudding in glazen schaaltjes. Giet bovenop wat coulis en versier met het resterende fruit en een muntblaadje.