Frambozen - yoghurtijs / voor vier personen, per persoon 3/4 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 6 2002
300g frambozen * 200ml magere yoghurt * 4 el strooizoetstof * 1/2 citroen * 12g gelatine (6 blaadjes) * 2 eiwitten
Spoel de frambozen en houd er enkele opzij als garnituur. Mix de frambozen fijn. Breng de puree op smaak met de zoetstof en roer er de yoghurt en het sap van 1/2 citroen onder. Week de gelatine blaadjes in ruim koud water, knijp ze uit en los ze van het vuur op in 4 el heet water. Roer de gelatine onder het yoghurtmengsel. Klop het eiwit voldoende stijf en schep het eveneens onder het mengsel. Zet afgedekt in de diepvries. Klop het mengsel luchtig (met een mixer) wanneer het bijna hard is en vries het vervolgens terug in. Schep in 4 coupes en versier met frambozen.