Aardbeienbavarois / voor 8 personen, per persoon 1/2 Kh-waarde / uit Diabetes Info 3. 2002
500g aardbeien * 250ml opklopbare light room met 20% V * 2 eiwitten * 10 blaadjes gelatine * 5 el strooizoetstof * 4 muntblaadjes of 4 blaadjes citroenmelisse
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Mix de aardbeien en wrijf het vruchtvlees door een zeef om de pitjes te verwijderen. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Warm 2 el water op en laat hierin van het vuur af, de gelatine oplossen. Giet de opgeloste gelatine al roerend bij de vruchtenpuree. Schep het mengsen in met koud water gespoelde soufflépotjes en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Houd de vormpjes een paar seconden in heet water en stort de bavarois op platte borden. Garneer met wat apart gehouden schijfjes aardbeien en een muntblaadje of een blaadje citroenmelisse.