Paella / voor twee personen, per persoon 4 Kh-waarde / uit 'Kookboek voor diabeten, gevarieerde gezonde voeding voor iedereen'.
1kleine kip (850g) * 2el olie * 1 middelgrote ui * 1teentje look * 1/2 mage kip of visbouillonblokje * peper (en zout) * kerrie * provençaalse kruiden * enkele laurierblaadjes * 1 groene paprika * 150g bloemkool * 35g gepelde erwtjes * 50g gepelde garnalen * 50g schoongemaakte mosselen * 90g rijst * mespunt saffraan
Verdeel de kip in vier stukken. Laat de olie goed heet worden en bak hierin de stukjes kip met de gesnipperde look en ui. Voeg kruiden en specerijen toe naar smaak en 1 kopje water met een half bouillonblokje en laat dit in een gesloten pan ongeveer een 1/2 uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat water bij om aanbakken te voorkomen. Snijd de paprika in reepjes en de bloemkool in roosjes en breng deze met de erwtjes bij de kip. Laat nog 20 minuten op een laag vuur staan en roer af en toe. Kook intussen de rijst in ruim water en een mespunt saffraan. Net niet gaar koken. Laat uitlekken en meng dit ongeveer 10 minuten voor het opdienen onder de groenten. Voeg nu ook de garnalen en mosselen toe en meng alles goed. Laat verder gaar worden in de braadpan, bij voorkeur in een hete oven. Dien op met wat fijngehakte peterselie.