Kalkoenfilets met gevulde appelen / voor 2 personen, per persoon 1 1/2 Kh-waarde / uit 'Kookboek voor diabeten, gevarieerde gezonde voeding voor iedereen.'
2 kalkoenfilets of kalkoensneetjes (ongeveer 120g stuk) * 1 tl olie * peper (en zout) * 2 appelen * 250g veenbessen * energievrij zoetmiddel * citroensap
Bak de kalkoen in weinig olie. Bestrooi met peper (en zout). Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en laat ze pocheren in water met wat citroensap. (niet te gaar laten worden, want dan vallen ze uit elkaar). Indien verse veenbessen: was de bessen en kook ze gaar in 1/4 liter water met een tl citroensap. Breng de zelfgemaakte of gekochte veenbessencompote op smaak met de zoetstof. Deglaceer de bakjus van de kalkoenfilets door met een beetje water aan te lengen en eventjes te laten doorkoken. Roer een eetlepel veenbessencompote onder de saus en maak op smaak af met peper (en zout). Schik de kalkoenfilets op een voorverwarmde schotel en overgiet met de saus. Schik de appelen rond het vlees en vul de appelholten met de veenbessencompote. Versier eventueel het geheel met peterselie.