Zeevruchtenpapilotte met sinaasappelsaus / voor vier personen, per persoon 2 Kh-porties / uit Diabetes Info nr. 4 2004
12 gepelde scampi * sap van 1/2 citroen * 8 sint jacobsnoten * 4 el dressing * 1/4 tas verse erwten * 4 el vers of ongezoet sinaasappelsap * 1/2 tas paprikareepjes * worcestersaus * koriander * paprikapoeder *tijm * peper (en zout) * 100g volkoren rijst * aluminiumfolie * 16 partjes mandarijn op eigen sap (blik)
Breng 2 tassen lichtgezouten water aan de kook. Voeg de rijst toe en daarna de verse erwten. Laat 15 minuten koken. Voeg dan de paprikareepjes toe en laat nog 5 minuten verder koken tot het vocht verdampt is. Verdeel de rijst met groenten over vier grote vellen aluminiumfolie, schik op elk hoopje vier partjes mandarijn, 2 sint jacobsnoten en 3 scampi. Kruid met koriander, tijm, paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel met citroemsap. Vouw de pakjes stevig dicht tot papilotten en wikkel ze elk nog eens in een extra vel aluminiumfolie? Verwijder deze laatste wikkel na het bakken, zo kan je het opdienen in een schoon vel. Meng de dressing met het sinaasappelsap en enkele druppels worcestersaus. Leg de papillotten op een gematigde grill en laat ongeveer 15 minuten bakken. Dien onmiddelijk op met de saus