Stoofpotje met zeeduivel en groene tagliatelli / voor 4 personen, per persoon met 50 g tagliatelli = 1 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 2 2003
500g zeeduivel * 2 preistengels * 4 wortelen * 2 fijngesnipperde sjalotten * 75ml droge witte wijn * 100ml light room of soja room * 4 saffraandraadjes * enkele takjes kervel * 2 el olijfolie * 1el bloem * peper en zout
Kruid de visfilets met peper en zout en haal ze even door de bloem. Borstel een ani-kleefpan in met wat olijfolie en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met wat saffraandraadjes. Strooi nu ook de heel fijngesnipperde sjalotten gelijkmatig over de vis. Voeg de witte wijn toe en laat hem wat verdampen. Voeg nu ook de light room toe. Doe het deksel op de pan en laat nog eventjes zachtjes sudderen op een klein vuurtje. Maak ondertussen de prei en de wortelen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Borstel een andere pan in met olijfolie en bak hierin de prei en wortelreepjes (plat) krokant. Schep ze regelmatig om en breng ze op smaak met peper en een weinig zout. Verdeel de groenten over vier borden, serveer de stukjes vis met de saus hier bovenop en garneer met wat kerveltakjes. Garneer het bord rondom met de gekookte tagliatelli.