Gegratineerde talbotfilets met gevulde aardappelen / voor vier personen, per persoon 2 1/2 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 6 2002
500g tarbotfilets * 200ml visbouillon * 15g bloem (2 el) * 40g kaas (2 sneden) * 2 citroenen * 2 takjes peterselie * nootmuskaat * peper * 600g aardappelen * 12àg magere witte kaas (4 el) * 2 bosjes kervel * 2 takjes peterselie * 2 sjalotten * citroenmelisse * peper
Pocheer de tarbotfilets in warme visbouillon met het sap van een citroen. Laat het kookvocht goed inkoken en giet door een zeef. Bind het kookvocht met koud aangemaakte bloem. Leg de visfilets in een vuurvaste ovenschotel, overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas. Laat mooi bruin kleuren onder de grill en versier met peterselie. Dien op met citroenschijfjes.
Hak de gespoelde kervel en peterselie fijn. Meng ze samen met de gesnipperde sjalot onder de witte kaas. Breng op smaak met peper. Kook de geborstelde aardappelen in de schil gaar in een weinig kokend water. Snijd horizontaal de dekseltjes van de aardappelen af en hol ze voorzichtig gedeeltelijk uit. Vul ze vervolgens op met de witte kaasbereiding. Warm nog even op in een voorverwarmde oven. Versier met een blaadje citroenmelisse en dien dit samen met de vis warm op. (past goed samen met champignons à la grecque, zie recepten)