Lamskroon met fijne groenten en mosterdsaus / opdienen met 70g in de schil gekookte krieltjes = 1 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 2. 2005
2 lamskroontjes (van 6 ribbetjes) * 200g groene boontjes * 8 lente-uitjes * 1 bosje radijsjes * 1 bundel jonge wortels * 1 el olijfolie * 1 el vloeibare vetstof * 1 teentje knoflook * tijm * peper en zout * voor de saus: 2dl lamsfond * 1/2 dl magere room (5%) * 1 el scherpe mosterd * 1 tl mosterdzaadjes
Wrijf de laamskroon in met het doormidden gesneden teentje knoflook. Penseel het vlees aan alles kant met olijfolie. Kruid met tijm, zout en peper en zet de kroontjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. Blancheer de boontjes, de worteltjes en de lente-uitjes afzonderlijk beetgaar in lichtjes gezouten water. Spoel ze meteen onder de koudwaterkraan, zodat ze hun diepe kleuren behouden. Laat goed uitlekken en geef de groenten een glans, door ze eventjes in de hete vetstof te wentelen. Blus de braadschotel van het vlees met de lamsfond. Laat tot de helft inkoken. Roer, van het vuur, de mosterd en de mosterdzaadjes onder de saus. Werk af met de room en verwarm nog even tot tegen de kook aan. Schik de lamskroontjes en het groentegarnituur op een voorverwarmde schotel. Nappeer met een beetje saus en garneer met de radijsjes. Serveer de rest van de saus apart. Dien op met in de schil gekookte krielaardappeltjes.