Schelpjes salade met asperges en mozzarella / voor vier personen, per persoon 3 Kh-waarden / uit Diabetes Info 4. 2002
240 g ongekookte conchiglie (pasta in schelpvorm) * 200g verse groene asperges * 4 tomaten * 200g mozzarella * 2 el verse oregano * 2 el olijfolie * 1 el witte wijnazijn * 1 el balsamico azijn * zwarte peper en zout
Kook de pasta gaar in ruim water. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken en afkoelen. Was de asperges en snij het houterige uiteinde er af. Snij de asperges in stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Overspoel de asperges met ijskoud water en laat ze uitlekken. Maak de tomaten schoon en snij ze in partjes. Meng de pasta, de asperges, tomaat, mozzarella en oregano in een grote kom. Maak de dressing van olijfolie, witte wijnazijn, balsamico-azijn, peper en zout. Giet de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar. Dien koel op.