Goulash van lamsvlees / voor 4 personen, serveer met 45g gekookte rijst of couscous, per persoon 1 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr.2. 2002
1 dikke spaanse ui * 1 rode en 1 groene paprika * 2 teentjes look * 3 rijpe tomaten * 4 wortelen * 250g champignons * 600g mager lamstoofvlees * 2 el olijfolie * 1 el zachte paprikapoeder * peper en zout * 1 tl oregano * 1 laurierblad * 150g zachte mosterd * 150g tomatenpuree * 250g lamsfond * 125ml soja room
Maak de ui schoon en snij hem in reepjes. Ontdoe de paprika van zaadjes en snij eveneens in fijne reepjes. Pel de tomaten en snij ze in stukken. Snij het lamsvlees in gelijkmatige stukjes. Verhit de olijfolie in een hoge kookpot en schroei hierin het vlees aan alle kante ngoed dicht. Pel de knoflook en pers deze uit over het vlees. Voeg de ui en paprikareepjes toe en laat deze nog even meebakken. Roer de tomatenpuree onder de lamsfond en voeg deze samen met de mosterd aan het vlees toe. Voeg nu ook de stukjes tomaat en de kruiden toe. Reinig de wortelen, snij ze in dunne schijfjes en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat alles afgedekt ongeveer 1 uur sudderen. Maak de champignons schoon, snij ze in schijfjes en voeg ze ook toe aan de bereiding. Laat nog ongeveer 15 minuten verder sudderen en voeg vervolgens de room toe.