Koude zoetzure tomaten-komkommer soep / voor 4 personen, per persoon 1/2 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 5 2005

1/2 kleine komkommer * 1 sjalotje * 3 el fijngesneden basilicum * 1, 5 grote rijpe tomaat * peper (en zout) * 1/2 koffielepel * 250ml tomatensap * 50ml zure room

Schil de komkommeren verwijder de zaadjes. Ontdoe ook de tomaten van hun vel en verwijder eveneens de zaadjes. Doe de komkommerblokjes, sjalot, de helft van de fijn gesneden basilicum en de tomaten samen in een kom en pureer. Vervolgens brengt u deze puree op smaak met peper, zoetstof en eventueel zout. Daarna mengt u in een aparte kom het tomatensap en de zure room, dat u daarna door de puree mengt. Zet de soep, gedurende ongeveer 3 uur in de koelkast. Bestrooi het bord vor het serveren met de rest van de fijngesneden basilicum.

14