Tomatensoep met paprika / 1 portie is te verwaarlozen / uit Diabetes Info nr.6 2004
4 tomaten * 1/2 rode paprika * 1 kleine ui * 1 kleine aardappel * 1 wortel * 1 knoflookteentje * 1 el vloeibare vetstof * 1,25 l groentenbouillon * 1 el tomatenpuree * 1/2 dl light room of sojaroom * peper (en zout) * 2 el balsamico azijn * (1 el Piet Huysentruyt Pompdori kruiden)
Maak de groenten schoon. Ontvel en ontpit de tomaten. Snij de groenten en de aardappel in grove stukken en stoof ze aan in de vetstof samen met de look. Bevochtig na een tiental minuten met de groentenbouillon. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat een 30 tal minuten doorkoken. Mix de soep glad en haal ze door een zeef. Breng op smaak. Meng de room met de balsamico azijn en de kruiden. Serveer de soep in het bord met deze mengeling.