Romige kippensoep / voor 6 personen, per persoon te verwaarlozen / uit Diabetes Info nr. 6 2003
100g preiwit * 1 venkelstronk (gekuist ongeveer 180g) * 2 stengels selder (ongeveer 120g) * 100 g wortel * 2 liter water * 1 1/2 vetarm kippenbouillonbloke * 1 el boter * voor roux: 1,5 el boter * 1,5 el maïzena * 50ml halfvolle melk * 50 ml extra lichte room (5%)
Los 1,5 bouillonblokje op in 2l water. Maak de groenten schoon. Snij het preiwit in fijne ringetjes, de venkel in stukjes, de selder in staafjes en de wortel in blokjes. Stoof de groenten in 1 el boter. Laat de groenten ongeveer 10 minuten sudderen in 1 l bouillon. Zeef de groenten uit de bouillon. Bereid de roux en bindt hiermee de bouillon. Voeg de melk toe en laat even doorkoken, werk af met de room. Maak een torentje groenten op een bord, giet de hete bouillon langs de groenten, versier met een takje groen van de venkel.