Paprikasoep met Boursin en eikruim / voor 4 personen, per persoon 0 Kh - waarde / uit Diabets Info nr.3 2003
2 middelgrote uien * 2 rode paprika's * 1 hardgekookt ei * 1 el vloeibare margarine * 1,250 l water * 2 vetarme kippenbouillonblokjes * 2 soeplepels Boursin light * cayennepeper * fijn gesnipperde bieslook * peper (en zout)
Pel de uien en hak ze fijn. Maak de paprika's schoon, verwijder de witte randen en zaadkes en snij 1 1/2 paprika in stukken en de andere 1/2 paprika in zeer kleine blokjes voor de garnering. Stoof de uien en de stukken paprika in de margarine. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat ongeveer 20 minuten koken. Voeg de boursin toe en mix de soep. Breng op smaak met de cayennepeper, peper (en zout). Plet het hardgekookt ei. Strooi en elk bord bij het opdienen wat bieslook, paprikasnippers en geplet ei.