Salade NiƧoise / voor 4 personen, per persoon te verwaarlozen indien het zonder brood of aardappel gegeten wordt / uit Diabetes Info 4. 2002
150g verse sperziebonen * 4 tomaten * 1 rode ui * 8 radijsjes * gele paprika * 1 stengel selder * 1 kropsla * 2 eieren * 200g tonijn in eigen nat (blik) * 12 olijven * 4 ansjovisfilets * voor de dressing: 2 el olijfolie * 1 el witte wijnazijn * 1 teentje geperste knoflook * 1/2 tl mosterd * peper, zout * verse basilicum
Snij de eindjes van de bonen. Spoel ze en kook ze gedurende 15 minuten in gezouten water. Overvoel de sperziebonen na het koken met koud water. Spoel intussen de tomaten, verwijder de kroontjes en snij ze in partjes. Maak de ui, radijsjes, paprika, selder en sla schoon. Snij de ui in ringen, de radijsjes in plakjes, de paprika en selder in blokjes en scheur de sla in reepjes. Kook de eieren hard en snij ze in partjes. Meng alle groenten door elkaar samen met de uitgelekte tonijn, de partjes eieren, de olijven en de ansjovisfilets. Maak de dressing met de opgegeven ingrediƫnten, meng deze door de salade en schep alles goed om. Werk de salade af met verse basilicum. Deze salade kan worden aangevuld met koude aardappelen. (70g = 1 Kh-waarde)