Tiramisu met chocolade en peren (Simply You)
100g donkere chocolade * 1el boter * 4 eiwitten * 4 peren, geschild in dobbelsteentjes gesneden * 1dl sinaasappelsap * 8 speculaaskoekjes * 150g mascarpone * 4el halfvolle yoghurt * snuifje zout * sinaasappelschil
Smelt de chocolade en boter in de microgolfoven (3 min. op 550Watt). Roer goed door elkaar. Klop de eiwitten op met het zout. Zet opzij. Overgiet de peren met het sinaasappelsap. Zet opzij. Haal de speculaasjes door het sinaasappelsap. Schik ze onder in de glazen. Vermeng de mascarpone met de yoghurt tot een homogeen mengsel. Voeg er in kleine hoeveelheden de gesmolten chocolade aan toe. Meng tot de chocolade is opgenomen. Schep er vervolgens 1/3 van het eiwit onder. Wanneer het eiwit goed is opgenomen, roert u er geleidelijk aan de rest onder, u krijgt dan een glad mengsel. Zet opzij. Verdeel de stukjes peer over de glazen. Bedek met de chocolade-mascarpone. Werk af met de sinaasappelschil.