Flan / (Nigella Lawson / Contact Uitgeverij)
150g suiker * 3 eieren * 1 blik van 340g gecondenseerde melk * 2 tl vanille-extract * 1 blik van 397g gezoete gecondenseerde melk
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat een ketel water aan de kook komen. Doe de suiker in een hittebestendige pan met dikke bodem en zet de pan op laag vuur, tot de suiker in stroop begint te veranderen. Schud de pan met smeltende suiker zo nu en dan heen en weer. De suiker begint te karameliseren. Zet vlad voordat de suiker de kleur van esdoornsiroop zal krijgen de pan van het vuur, op een koud oppervlak. Laat de gekarameliseerde suiker terwijl hij afkoelt voorzichtig in soufflépotjes druppelen vooraleer hij opstijft. Doe de twee soorten melk in een kom en klop er de eieren en het vanille-extract door. Giet dit mengsel in de met siroop bedekte potjes en zet deze in een braadslee. Giet een laag van ongeveer 2,5cm kokend water in dezelfde braadslee. Zet dit gedurende 45 tot 50 minuten in de oven, of tot de flan stevig is geworden. Til de vormpjes voorzichtig uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet de flan minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast. Stort de flan wanneer je hem wil serveren op een schaal met randje zodat de stroop niet overloopt