Irish Cream Tiramisu / (Nigella Lawson / Contact Uitgeverij)
3,5dl espresso (3,5dl water + 9tl instant poeder) * 2,5dl Bailey’s cream *
400g lange vingers * 2 eieren * 75g suiker * 500g mascarpone * 2 ½ tl cacao
Meng de afgekoelde koffie in een wijde schaal met 1,75dl van de Baileys. Leg de biscuits in het mengsel. Laat ze aan elke kant zoveel opzuigen dat ze vochtig, maar niet doorweekt worden. Bekleed de bodem van een vierkante glazen schaal van 22cm doorsnee met een laag biscuits. Splits de eieren en bewaar van 1 ei het eiwit. Klop de twee dooiers en de suiker tot een dik, bleek mengsel, spatel er de resterende 0,75dl Baileys en de mascarpone door zodat je een mousse-achtig mengsel krijgt. Klop het ene eiwit dik en schuimig. Zo’n kleine hoeveelheid kan je best met de hand doen. Spatel het eiwit door het mascarpone-mengsel en strijk de helft van dit mengsel uit over de laag biscuits. Leg er een laag geweekte koekjes op en strijk daarop de rest van het mascarpone-mengsel. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem tot de volgende dag in de koelkast. Strooi er vlak voor het serveren de cacao over door een zeef.