Kabeljauw en puree met rucolapesto – Simply You (2personen)
80g rucola * 30g parmezaan * 40g pijnboompitten * ½ teentje look * 50ml olijfolie * 1el citroensap * 400g bloemige aardappelen *50ml melk * 300g kabeljauwfilet * ½ el bloem * zongedroogde tomaten * ½ el balsamicoazijn * peper en zout
Maak de pesto door 40g rucola, 60g parmezaanse kaas, 60g pijnboomitten en het gepelde knoflookteentje te mixen. Voeg daarna de olijfolie en het citroensap toe, kruid met peper en zou en mix opnieuw.
Schil de aardappelen en kook ze in ruim gezouten water. Pureer en meng met de melk en de pesto tot een gladde massa.
Snij de kabeljauwfilets in gelijke stukken, haal door de bloem, kruid met peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak de kabeljauwstukken goudbruin aan beide kanten. Maak een salade van de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de zongedroogde tomaten. Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Serveer de kabeljauw met de pestopuree en de rucolasalade.