Tagliatelle met citroen en hollandse garnalen
200g tagliatelle * 5g boter * 2 lente-uien * 1 citroen, schoongeboend * 125ml zure room * een 6-tal takjes dille, fijngesneden * 150g haricots verts (ik heb zelf sugarsnaps gebruikt) * 150g tuinerwten * 200g grijze garnalen
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar zijn. Smelt de boter in een pan en fruit de lente-uitjes. Voeg hier vervolgens ook de erwtjes aan toe en roer regelmatig om tot deze gaar zijn. Pers een halve citroen uit en voeg hier 2 eetlepels van toe aan de zure room. Meng hieronder 2/3 van de fijngesneden dille. Kruid eventueel met peper en zout. Meng de zure room door de lente-ui en erwtjes.
Voeg de boontjes op het laatste toe bij het kookwater van de pasta en laat ze 2 minuten blancheren. Giet de pasta en boontjes af. Schep de pasta en dillesaus met groenten goed door elkaar. Bestrooi met de garnalen en de rest van de versnipperde dille. Serveer direct.
(Dit recept is oorspronkelijk van Allerhande, maar ik heb er een aantal dingen aan veranderd)