Vispotje met tomaat en wortel - Libelle
600g roodbaarsfilet (of zalm), zonder vel * 200g wortelen * 1 ui * 2el boter * 1 laurierblad * 2el citroensap * 600g tomatenblokjes (blik) * 400ml groentebouillon * 2 el kappertjes * 1kl tijmblaadjes * peper en zout
Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Snij de vis in beetklare stukken. Kruid met peper en zout en bedruppel met citroensap. Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in boter. Doe er de wortelen en laurier bij en stoof even mee. Voeg de tomaten, de tijm en de bouillon toe. Dek af en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Doe de vis erbij in de pot, dek af en laat nog 5 minuten garen. Schep er de kappertjes door.
Ik had zelf geen verse tijm of kappertjes in huis en heb dus peterselie gebruikt om het gerecht wat extra te kruiden. IK heb ook een klein beetje light room toegevoegd aan het s stoofpotje.