Pastasalade met groene groenten - A.Heijn
voor 2 personen: 150g minipenne * 40g pijnboompitten * 1/2 komkommer * 225g erwtjes (diepvries) + 100g salami in blokjes * 1 limoen, gepoetst * verse muntblaadjes * olijfolie * kleine mozzarellabolletjes
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een pan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten 2 minuten. Laat afkoelen op een bord. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Laat de erwtjes in een vergiet ontdooien. Doe de salamiblokjes en groenten in een grote schaal. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Giet de pasta af en schep door de groente. Voeg de munt, 2el olijfolie, de helft van de zeste en sap toe, schep goed om en breng op smaak met peper. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten. Serveer de salade lauw of op kamertemperatuur.