Asperge-salade met stukjes appel - Anne
witte asperges * appel * ijsbergsla (ook lekker met rucola of veldsla) * mosterdvinaigrette * geitenkaasjes met spekjasje
Ik dacht dit recept eerst niet op de site te plaatsen, omdat het eigenlijk vrij eenvoudig is, maar ik vond het wel heel erg lekker en heb er enorm van genoten toen ik het dankzij een bijpraat-afspraakje op Anne's zonnige terras voor het eerst proefde.
Kook of stoom de geschilde asperges vooraf tot ze gaar zijn en laat ze goed afkoelen en uitlekken. Meng de sla in een grote kom, vermeng er de in grote stukken gesneden asperges onder en bestrooi met de in fijne blokjes gesneden appel. Persoonlijk vind ik het het mooist wanneer je de schil van de appel er aan laat en dus iets meer kleur in je salade hebt. Bak de geitenkaasjes in de pan en leg ze nadien bovenop een portie van de salade.
Ik ben persoonlijk geen fan van mosterd, maar een mosterdvinaigrette maakt deze salade wel helemaal af.