Titel: Op zoek naar het onmogelijke (Op zoek naar de ware, 2)
Auteur: Jennifer Probst
Uitgeverij: Boekerij
344 p.

De knappe, volslanke Kennedy, directeur van matchmakingbureau Kinnections, lijkt op alle vrouwen een succesvolle vrouw. Maar onder dat masker van zelfvertrouwen gaat een onzeker meisje schuil dat niemand dichtbij laat komen. En al helemaal geen mannen.

Nate Dunkle is een verlegen wetenschapper die tot nu toe weinig succes heeft gehad in de liefde. Kennedy weet zeker dat ze hem kan helpen, maar terwijl ze voor hem aan de slag gaat, raakt ze ongemerkt meer van hem gecharmeerd dan ze had kunnen denken. Durft ze haar hart te volgen, of blijft ze toekijken hoe Nate de ware liefde vindt – bij iemand anders?

Verhaal:

Kennedy’s leven lijkt heel voorspoedig op het eerste zicht. Alles lijkt vlot voor het te lopen maar zelf beseft ze maar al te goed dat er tegelijkertijd niets lijkt te gebeuren. Tot ze Ned ontmoet … Een wetenschapper die volop werk maakt van zijn zoektocht naar een vrouw. Hij haalt zijn kennis over vrouwen uit magazines als Vogue en Cosmopolitan en las zelfs de Kamasutra en Vijftig tinten grijs als voorbereiding voor dit ‘Zoek de ware’-project. Jammer genoeg ziet hij er uit als een slordige professor in zijn onafscheidelijke labjas en met de vlekken die hij hier altijd als onafscheidelijke accessoires op lijkt te dragen.

Eerlijkheid is natuurlijk een pluspunt in iemands karakter. Al is het iets minder handig wanneer je in elke situatie heel eerlijk én openhartig reageert en ondertussen ook nog eens het slechte advies van je oudere broer (een heuse casanova) tracht op te volgen.

Wanneer Kennedy op een cocktail-party in contact komt met Ned, ziet ze hem als een heuse uitdaging. Zij ziet verder dan de nonchalante look en weet zijn eerlijkheid en gevoel voor humor te appreciëren. Door een intensieve make-over en het bijschaven van zijn conversatie-vaardigheden zorgt ze ervoor dat hij een eerlijke kans krijgt in zijn zoektocht naar zijn droomvrouw.

Jammer genoeg is Kennedy enkel in staat om de pluspunten van iemand anders te ontdekken. Zij is zelf enkel zelfzeker in haar werk en niet in zichzelf. Ze is zich totaal niet bewust van haar knappe looks en lijkt dankzij een voorgeschiedenis van pesten niet in staat om zichzelf graag te zien, laat staan iemand anders. Of zou daar toch verandering in kunnen komen …

Mijn mening:

Ik vond ‘Op zoek naar het onmogelijke’ een heerlijk tussendoortje. Eigenlijk vond ik dit boek nog leuker dan zijn voorganger ‘Op zoek naar jou’. Kennedy én Ned/Nate vormden een leuk duo. Hun gevoel voor humor én de manier waarop ze met elkaar omgaan was heel leuk om te lezen. De onzekerheden die je erg lang met je kan meedragen wanneer je gepest werd zijn natuurlijk minder vrolijk, maar dit aspect maakte het verhaal wel realistischer.

Bovendien hou ik wel van Verily, een wijk in de grote stad waar mensen elkaar nog bij naam kennen en zelfs op straat aan de praat geraken. Naar het einde toe komen ook meerdere bekende personages opnieuw voor in dit verhaal. De hechte vriendenkliek én familieleden komen zo goed overeen met elkaar dat ze samen een heuse clan lijken te vormen die steeds groter wordt.

Dit tweede deel uit de ‘Op zoek naar de ware’-reeks is echt ontspanning in boekformaat. Waar de ene op zoek gaat naar ontspanning tijdens yoga, aromatherapie, Tai Chi of zelfs de talenten van de eigenaardige Mevr. Ming, had ik enkel dit luchtige, grappige én romantische verhaal nodig om van een ontspannende avond te kunnen genieten.