Titel: Verkeerd verbonden
Auteur: Rachel Gibson
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
286 p.
“Daisy Lee Monroe heeft haar geboorteplaats Lovett in Texas al jaren geleden achter zich gelaten. Als ze terugkeert merkt ze dat er weinig is veranderd. Haar zus is nog steeds gek en haar moeder heeft nog steeds roze flamingo’s in haar voortuin. En Jackson Lamott Parrish, de bad boy die ze achterliet, is nog steeds zo sexy dat het pijn doet. Ze wil niets liever dan deze bijzondere man ontlopen, maar dat kan niet. Daisy heeft Jackson iets te zeggen, en ze gaat nergens heen totdat hij luistert.
Jackson heeft zijn lesjes over Daisy op de harde manier geleerd. Nu ze terug is, zijn de enige woorden die hij uit haar mond wil horen ‘tot ziens’. Maar ze duikt overal op en hij gelooft niet in toeval. Zoenen lijkt de enige manier om haar de mond te snoeren, maar was hij op die manier niet al eerder in de problemen geraakt. Staat hij stevig genoeg in zijn schoenen om haar zijn leven uit te zien lopen? Of is hij sterk genoeg om haar te laten blijven? “
Mijn mening:
Normaal zou ik hier eerst iets over het verhaal zelf vertellen, maar eigenlijk kan je al heel veel terugvinden in de samenvatting die op de achterkant van het boek staat. Wat je daar niet kan terugvinden is hoe ik dit boek persoonlijk heb ervaren.
Ik dacht dat ik vrij veel auteurs van chicklits en romans kende, maar ondanks het feit dat ik vrijwel continu met mijn neus tussen de boeken zit, had ik nog geen enkel boek van Rachel Gibson gelezen. Een vriendin van me had al enkele keren gezegd dat zij erg genoot van deze boeken én vermits we doorgaans van dezelfde boeken genieten was mijn interesse hierdoor meteen geprikkeld. Het heeft toch nog eventjes geduurd maar nu kon ik dus met ‘Verkeerd verbonden’ mijn allereerste Rachel Gibson ontdekken.
Soms vraag ik me af of het beeld van Texas dat ik krijg uit boeken, ook effectief klopt met de werkelijkheid. Vaak lijkt het immers alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Die indruk kreeg ik bij het begin van dit boek ook van Lovett. Ver weg van alle grote steden lijkt het alsof het leven hier op een heel andere tempo verloopt. De tijd blijft er misschien niet zo zeer stil staan maar hij verstrijkt er wel degelijk op een ouderwets langzame manier. Dat kan echter absoluut niet gezegd worden van het tempo in ‘Verkeerd verbonden’.
Rachel Gibson heeft immers een heel ander tempo dan bijvoorbeeld Maeve Binchy, Jill Mansell, Katie Fforde of Cathy Kelly. Waar die andere vier schrijfsters hun schrijfstijl eerder omschreven kan worden als gemoedelijk, ligt Gibson’s tempo veel hoger. Het lijkt wel alsof ik pas nu voor het eerst stil sta bij de verschillen in schrijfstijl tussen Amerikaanse en Britse auteurs. Misschien valt het bij andere genres minder op, maar hier was het erg duidelijk dat zowel Rachel Gibson als haar landgenoten Jill Shalvis en Kristan Higgins een veel sneller tempo hebben als hun Britse collega’s.
Eigenlijk hield ik wel van die afwisseling. Ik hou van gemoedelijke verhalen, maar heb evengoed ontzettend genoten van dit boek. Dat het verhaal veel vlotter op gang komt en ze zich sneller ontwikkelt is trouwens niet het enige verschil. ‘Verkeerd verbonden’ is niet enkel mooi opgebouwd en vlot geschreven, het heeft ook leuke personages én is veel sensueler en pittiger dan de chicklit-boeken die ik doorgaans lees. De gesprekken van de personages zijn ook minder verbloemd, ze komen heel direct voor hun mening uit én ook dat zorgde voor een hele afwisseling.
Ik heb dan ook met veel plezier van mijn eerste Gibson genoten. ‘Verkeerd verbonden’ was een succesvolle eerste kennismaking met deze auteur en zeker voor herhaling vatbaar. Al een geluk dus dat ik nog zoveel andere boeken van haar kan ontdekken.