Tegenstrijdig Raafje

Een alternatieve titel voor deze blogpost had “Het idee versus de realiteit” kunnen zijn en ik vermoed dat sommige van jullie zich in sommige zaken zullen kunnen herkennen. Ik vermoed immers dat het een menselijk iets maar van sommige zaken in deze lijst hoop ik toch dat het me ooit wel gaat lukken.

Dit tegenstrijdig Raafje ….

Neemt zich voor om zich niet meer te vergelijken met anderen. Op geen enkel vlak zelfs vermits een mens zichzelf daar enkel ongelukkig door maakt. Maar moet vervolgens constateren dat ze het blijkbaar onbewust wel blijft doen.

Wil graag haar TBR laten zakken maar kan amper lezen en weet desondanks nog steeds heel veel titels die ze graag aan haar collectie wil toevoegen.

Lust geen koffie maar wel van die chocolade koffiebonen.

Ziet steeds op tegen de fysieke nadelen en de korte dagen van het najaar maar houdt anderzijds wel van de knusheid die zo eigen is aan dat seizoen.

Wil graag al haar losse vellen knutselpapier verwerken zodat ze kan overstappen op volledige papierblokken (waarvan alle vellen sowieso perfect bij elkaar passen) maar “Oh kijk, dat papier is wel heel mooi én ik weet meteen 5 zaken die ik er mee zou kunnen maken”.

Zou het leuk vinden om minder te wegen maar dan wel graag zonder nee te moeten zeggen tegen lekker eten.

Reist niet met het vliegtuig maar bestelt wel af en toe iets bij Ali (en voelt zich daar dan ambetant om).

Houdt van donkerpaars maar minder van lichtpaars.

Merkt dat social media veel energie vragen en ze er dus best kan wegblijven maar zit anderzijds wel door reels te scrollen die haar opvrolijken wanneer ze geen energie heeft om zich op iets anders te focussen.

Is enerzijds fan van de boekenswaps waar ze al jaren aan meedoet maar is anderzijds serieus aan het overwegen om er naar de kerstswap van dit jaar mee te stoppen vermits haar tbr blijft stijgen én ze nogal veel (leuke) prulletjes bij elkaar krijgt die ze niet echt gebruikt.

Neemt zich voor om in het najaar allerlei heksenboeken te lezen en Halloween films te zien. Leest vervolgens amper twee boeken (tot nu toe) en zag nog geen enkele film.

Bedenkt zich dat ze net als Sas minder tijd online moet doorbrengen maar leest in werkelijkheid fanfics, blogfeeds en is nog steeds af en toe op Instagram aan het scrollen.

Beseft dat ze moet afleren om zich overal schuldig over te voelen ….
maar voelt zicht schuldig over: het feit dat ze een dak boven het hoofd heeft terwijl veel mensen dat niet hebben, al de traditionele post en mails die ik nog steeds niet verzonden heb, alle blogposts waar ik geen reactie heb achtergelaten, iedere keer dat ik iets at waar ik niet van ga afvallen, alle huishoudelijke klusjes en andere zaken die ik nog steeds niet heb gedaan, alle ongelezen boeken die nog op me staan te wachten terwijl het lezen nog steeds niet goed wil lukken, de nieuwe boeken die ik desalniettemin heb gekocht, dat ik niet met alle vriendinnen het contact kan onderhouden, alle series en films die ik op Netflix aan mijn lijst heb toegevoegd om ze vervolgens niet (uit te) zien, het feit dat ik social media echt niet kan bijhouden, …

Mocht je nu eens afvallen van piekeren hé.

Neemt zich voor om haar boekendatabank, recensie-archief, tbr, mediakit, blog, … goed bijhouden zodat ze nadien geen achterstand moet inhalen.

Hahahahahahahaha

Denkt soms dat ze misschien een minder materialistische vervanging moet zoeken voor haar Meer Harry = Meer Happy – principe …

Oh kijk … die mooie Chocolate Frog beker ziet er wel heel leuk uit.

Zijn jullie gedachten en handelingen soms ook tegenstrijdig?

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.