Lego Ideas: Disney Hocus Pocus

Het is precies al weer een hele tijd geleden sinds mijn vorige Lego-blogpost en gezien het seizoen en de maand wist ik meteen welke set ik ditmaal met jullie wilde delen. Wie mijn eerdere Lego-blogposts las weet dit al maar nadat ik als kind graag en veel met Duplo heb gespeeld heb ik om de een of andere reden vervolgens niet de overstap naar Lego gemaakt maar andere interesses ontwikkelt. Die achterstand ben ik sinds 2020 echter volop aan het inhalen.

Bij deze set was het soms wat moeilijk om alle details goed op foto te krijgen vermits er enerzijds heel veel details in verwerkt werden en ze anderzijds vaak heel dicht op elkaar staan.

Het huis van de zusjes Sanderson is wel heel goed gevuld. Je zal ongetwijfeld net als ik heel wat zaken herkennen uit de bekende film die ik binnenkort vermoedelijk nog eens opnieuw zal bekijken.

Ik vond het weer heel knap om te zien hoe goed er gepuzzeld werd om zoveel mogelijk referenties in deze bouwset te kunnen opnemen.

Van kruiden, een draaimolen met kaartjes aan de kassa tot Winnifred’s geliefde boek, doodshoofden, kandelaars, kaarsen en toverdrankjes.

Wat deze set extra knap maakt is dat ze hoort tot de Lego Ideas collectie waarbij fans hun eigen ontwerpen mogen inzenden en de winnaars die daarin worden geselecteerd vervolgens geholpen worden om hun set nog beter te maken vooraleer ze als echte Lego-set wordt uitgebracht.

Het grote bed waarin de drie zussen samen slapen, hun bezems én stofzuiger die dienst doen als vervoersmiddel, een grote toverketel, skeletten in kooien, een groot spinnenweb mét spin, kleine vleermuizen, …

Het is eerder een set om uit te stallen dan om mee te spelen. Maar beide zijden van het dak kunnen wel geopend worden zodat je de binnenkant van het gebouw beter kan bekijken.

In elk hoekje van deze set lijkt een verrassing verstopt te zitten. Uiteraard is niet alleen het Book of Spells maar ook de black flame candle terug te vinden in het Sanderson huis.

Niet alleen het dag kan geopend worden. Ook de achterzijde van het huis kan worden opengeklapt. Er zitten ook enkele leuke extra’s in de set verwerkt. Zo kan je het vuur onder de toverketel aansteken,

dit kleine deel van het gebouw kan ook worden verwijderd zodat het toegankelijker is

je kan het waterrad laten draaienen wanneer je dat doet ziet de rookpluimen die uit de schouw komen op en neer bewegen.

Voor wie het zicht afvraagt. Alle hoofdpersonages zijn in deze set opgenomen: Winifred, Sarah en Mary Sanderson, Max, Dani, Allison én natuurlijk ook Thackery Binx

Eerder verschenen Lego – blogposts:

Honeydukes
The Three Broomsticks
Harry Potter Lego Adventskalender
Attack on the Burrow
Hogwarts kasteel
Diagon Alley set 1, 2 ,3 en 4
Lego Creator: Bookshop
Hogwarts Express en Hogsmeade Station

3 gedachten over “Lego Ideas: Disney Hocus Pocus”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.