Transfiguratie van gewone tot een magische planner

Ondanks het feit dat ik zowel een digitale agenda als een bullet journal heb hou ik daarnaast ook graag een papieren agenda bij de hand. Sinds ik daar in het middelbaar mee gestart heb ik volgens mij geen enkel jaar zonder meegemaakt. In het begin waren het er van Forever Friends of Anne Geddes. Vervolgens vaak heel neutrale exemplaren van Hema die ik al dan niet zelf versierde. Maar toen kwam ik dus tot de ontdekking dat er ook grote handige planners in Harry Potter thema bestonden.

De laatste twee jaren heb ik er telkens zo één gebruikt en daar was ik steeds heel tevreden over. Over het eerste exemplaar was ik zelfs zo enthousiast dat ik er een volledige blogpost over schreef.

(Bron afbeelding: www.insighteditions.com)

Ook dit jaar stond er zo’n mooi PAARS exemplaar op mijn verjaardagswenslijst maar jammer genoeg bleken er daar wat problemen mee te zijn. Eerst werd de publicatiedatum een aantal keer opgeschoven en vervolgens werd de bestelling geannuleerd.

Vermits mijn huidge planner wel aan vervanging toe was in augustus ging ik op zoek naar een betaalbaar exemplaar in de hoop dat de magische planner er later nog wel door zou komen.

Dit zomerse exemplaar vond ik voor (denk ik alleszins) minder dan 2,5€. Maar vermits roos niet echt mijn ding is en het niet het hele jaar door zomer is was er nog veel ruimte voor verbetering.

Gelukkig leek daar bij deze planner wel mogelijkheden voor te zijn. De roze elastiek werd verwijderd en ook de zomerse prints haalde ik er van tussen.

Waarna ik mijn Harry Potter scrapbooking papier uit de kast haalde en het in het juiste formaat sneed zodat ik het tussen de plastic mapjes kon schuiven. Deze elastische Hedwig bladwijzer is dan weer de perfecte vervangin voor de roze elastiek die er eerst omheen zat.

Met al die leuke journaling cards en illustraties ziet mijn planner er plots een pak magischer uit. Het had nog leuker geweest indien de bladzijden neutraal waren zodat ik ze zelf had kunnen versieren maar dat is iets voor een andere keer. Ik heb ondertussen wel de juiste pons maar niet echt de energie om zelf weekoverzichten te gaan uittekenen en op maat te snijden. Wat ik misschien wel nog ga doen is met scrapbooking papier een mapje maken zoals je op de tweede collage kan zien (dat met de kleine kersen print). Want zo’n map is handig om tickets of andere kleine herinneringen in te bewaren. Of allerlei To Do of Niet Vergeten – lijstjes.

(Bron afbeelding: www.insighteditions.com)

Ik ben dus nog niet helemaal klaar met mijn transfiguratie maar wel al heel blij met het huidge resutaat. Al hoop ik toch dat de nieuwe ongedateerde planner die ik heb besteld wél zal aankomen.

 

4 gedachten over “Transfiguratie van gewone tot een magische planner”

    1. Het ziet er momenteel niet echt naar uit. De bestelling van manlief was al teruggestort en ik heb ondertussen ook mijn geld teruggekregen nadat ik het elders had geprobeerd. Al een geluk dus dat ik deze agenda wat magischer heb kunnen maken.

    1. Wel, manlief zijn bestelling werd geannuleerd en terugbetaald. Ik heb ondertussen hetzelfde voorgehad met het andere exemplaar dat ik had besteld dus ik vrees een beetje dat er iets gaande is bij die firma.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.