Foto-update #220

Ja hallo, blijkbaar is er weer een volledige maand gepasseerd (lees: voorbij gevlogen). We zijn zelfs aan een nieuwe seizoen gestart en dat doet me net beseffen dat ik geen foto’s heb gemaakt van de herfstversiering die ondertussen weer werd bovengehaald. Gelukkig werden er wel andere zaken gefotografeerd. Kijk dus gerust even mee wat ik de voorbije weken gedaan heb.

Het moment waarop ik serieus aan het twijfelen was of ik Koning van de hel nu wel of niet zou uitlezen. Uiteindelijk heb ik dus toch maar doorgebeten en dat leverde deze recensie op.

Om mezelf wat af te leiden ging ik even met de trein (én een lege wagon helemaal voor mij alleen) naar Antwerpen. Wat ik daar kocht verscheen volgens mij al in de vorige Aanwinsten blogpost. Deze twee zaken kocht ik niet. Al rook die Strawberry Pavlova douchegel wel heerlijk zoet. Ik doe alleen super lang over die grote flessen dus eerst maar eens opwerken wat ik hier nog heb staan.

Op weg terug naar het station herkende ik iemand die ik online leerde kennen. Mocht je dit lezen … Dag Wendy!

In het station kon je aan een rad draaien waarbij je altijd prijs had. Vermits die prijs iets was waar ik wel benieuwd naar ben waagde ik ook mijn kans en keerde vervolgens naar huis met enkele wasstrips van Brauzz om te testen. Wat ik minder fijn vond was dat ze de mensen die stonden aan te schuiven begonnen te filmen zonder eerst te vragen of ze dat wel ok vonden. Zelf ben ik geen fan van gefilmd worden dus dat voelde ongemakkelijk aan.

Niets zo jammer dan een hele dag zin hebben in chocolade (dankjewel hormonen) en vervolgens thuis ontdekken dat de cupcake die je kocht minder lekker was dan je had verwacht.

Ik ging ook nog even in Willy Wonka – modus om iets voor mijn vake te maken dat je in de volgende fotocollage kan zien

en ontdekte dat onze nieuwe tafelbescherming een minpunt heeft. Ik heb immers al tweemaal pas bij het afruimen ontdekt dat ik een pilletje over het hoofd gezien had.

Dreigende donderwolken op komst,

witte chocolade roompralines voor mijn vake,

sushi voor mezelf

en opnieuw met de trein weg in het ontspannende gezelschap van At first spite van Olivia Dade.

Ik ging namelijk naar Brugge voor de boekvoorstelling van Audrey’s debuut. Maar eerst ging ik ook nog even bij Olleke langs waar ik nieuwe postkaarten kocht.

Meerdere knutselprojecten in wording,

een vrolijke kaart die me meteen aan Nancy deed denken

en een poster bij boekhandel Van Pierre die me deed glimlachen. Zo fijn om te zien wanneer een winkel zijn klanten doorverwijst naar een collega die groter aanbod comics en manga’s heeft dan hen.

Ik was die dag in Eindhoven met mijn nicht en daar hoorde ook een rustmomentje met gedeeld (én dus niet tellend) lekkers bij.

Plus boeken kijken én afsluiten met sushi bij Mint. Voor de nieuwsgierigen … Nee, ik kocht geen nieuw leesvoer. Braaf hé.

Samen met manlief ging ik naar Ikea waar we nog eens voor de klassieke Ikea menu gingen. Dat was ondertussen alweer een hele tijd (ik denk zelfs een volledig jaar) geleden.

Een volledige gang met Harry Potter spullen én ook hier kon ik aan weerstaan.

Ondertussen werden de zomerse bladwijzers ingeruild voor herfstige exemplaren maar deze mooie zomerse versie van Oktoberdots leek wel mooi bij mijn jurk te passen.

De voorbije weken heb ik meermaals deze lekkere Duitse thee gedronken en ontdekt dat die nog lekkerder smaakt wanneer je hem wat langer laat afkoelen.

Of ik als Hufflepuff meteen deze das naast ons op de snelweg had gezien én blij was dat we aan het rood licht stonden zodat ik hem kon fotograferen? Misschien wel ja.

Ik vond het ook heel fijn om te zien dat Audrey’s boek in onze plaatselijke Standaard Boekhandel mooi gepresenteerd werd.

Hun Top 10 van mannen die hen tegen de muur mogen pinnen deed me dan weer glimlachen. Welk fictief personage zou er volgens jou op die lijst mogen/moeten staan?

Ook de post die verstuurd werd begon er steeds vaker herfstig uit te zien.

Met het lichaam gaat het jammer genoeg niet zo goed en we besloten dat te compenseren met een bezoekje aan de Lego winkel. Niet dat mijn lichaam zich dan plots beter gaat gedragen maar ik heb wel iets fijn om me daar van proberen af te leiden.

Ik besloot ook om deze kersenbloesems takken terug uit elkaar te halen vermits die momenteel niet echt meer bij de rest van de decoratie pasten.

Ons besluit om niet in de zomer naar de Efteling te gaan maar te wachten tot het wat rustiger werd was een heel goed plan. Ok, ik was na deze dag helemaal op maar we hadden zoveel geluk met het weer. Tot 14u was het immers niet alleen droog maar ook een aangename temperatuur. Toen de wolken verdwenen werd het nadien al snel te warm voor ons mar toen hadden we

dankzij de vrij rustige opkomst al meerdere attracties kunnen bezoeken. Zowel Droomvlucht als Symbolica hadden bijvoorbeeld maar een wachttijd van 20 minuten. Bij de Fata Morgana konden we zelfs meteen opstappen en dat moest ik even voor mijn ouders laten vastleggen op foto vermits we daar ooit twee uur lang hebben moeten aanschuiven.

Er werd regelmatig post verzonden,

salades werden steeds vaker vervangen door ovenschotels

en ik besloot ook om nog eens iets te bakken. Het werd een appel kaneelcake. Volgende week ga ik waarschijnlijk de Pumpkin Pie Spice koekjes met witte chocolade nog eens maken.

We wilden niet te snel de verwarming terug op zetten maar op de duur moest het wel vermits onder drie dekentjes zitten een beetje gek is.

Er waren plots weer enkele hypo’s. Wat ik niet meer gewoon ben vermits het sinds de sensor zo goed als nooit meer voorvalt.

We zijn beetje bij beetje de Harry Potter films opnieuw aan het bekijken en dit keer was de Goblet of Fire aan de beurt.

Met één dekentje is uiteraard niets mis.

Ik maakte een vegetarisch pangerecht,

twee verjaardags scrapbooking-albums voor mijn metekindje die 7 werd,

verzond wat happy mail

en deed een minder toffe ontdekking. Ja hoor, het is alweer prijs én dat terwijl de vorige infectie nog geen drie weken geleden was. Awoe.

Ondertussen had ik mijn nieuwe Lego-set al gemaakt en opnieuw afgebroken dus besloot ik een andere set opnieuw te bouwen die mooi bij dit seizoen past.

Manlief liet me dan weer lachen door me screenshots te sturen van zijn Quidditch team in Quidditch Champions. Hij heeft immers een Hufflepuff team samengesteld.

Deed jij iets fijns in september?

10 gedachten over “Foto-update #220”

    1. Echt hé. Op zo’n moment zou ik die calorieën echt willen kunnen terugstorten of zo. Misschien was het gewoon een kwestie van er te hard naar hebben uitgekeken. Maar toch, het was teleurstellend.

  1. De tijd gaat echt snel de laatste tijd.
    Qua chocolade heb ik dat dus eens gehad met glutenvrije brownies. Zo droog, bah. Jammer van mijn geld en mijn chocolade craving 🙁

    1. Echt hé. We hadden het hier daarnet tijdens de lunch nog over. Morgen is september al weer voorbij en het lijkt nog maar net gestart te zijn. Zo’n zonde van die tegenvallende zaken waarvan je had verwacht dat het een lekkernij zou zijn. Ik vind echt dat die calorieën dan niet mogen meetellen.

    1. Dan moet ik eens proberen om die te bakken voor één van onze volgende afspraakjes hé. Nu maar hopen dat ik er op tijd aan denk.

  2. Boehoe voor de tegenvallende cupcake én voor de infectie…
    Treinritten in een (bijna) lege wagon zijn dan wel weer zalig. En oh ja, eten bij Ikea is leuk en lekker! Dat is bij ons ook alweer even geleden ondertussen…
    De meeste thee vind ik net minder lekker worden bij het afkoelen!
    Herfst is hier ook een lievelingsseizoen omdat er dan vaker gebakken wordt en er vaker ovenschotels op het menu staan. Het gure weer, daar gaan we het niet over hebben hé? 🙂

    1. Dat van die thee heb ik dus doorgaans ook maar deze lijkt daar echt een uitzondering op te zijn. Net iets warmer dan lauw is hij blijkbaar het lekkerste. Of toch alleszins voor mij. Dat gure weer en het nog wat sneller zien worden gaan we inderdaad zo goed als mogelijk negeren. Tot nu toe is het er nog niet vaak van gekomen om te bakken. Maar hopelijk komt daar snel verandering in vermits dat de knusheidsfactor alleen maar doet toenemen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.