Enkele zaken die ik de voorbije tijd gemaakt heb …

Mijn Foto-updates zijn vrijwel steeds uitvoeriger dan ik had verwacht. Al helemaal wanneer er ook nog eens een groot deel foto’s van versierde postkaarten voor swaps en collage’s met foto’s van knutselprojecten in worden opgenomen. Daarom besloot ik om die laatste twee in aparte blogposts te bundelen zodat jullie tijdens het lezen van een Foto-update geen kramp in jullie duim krijgen van het meermaals moeten scrollen.

Ik kwam er eindelijk aan toen om mijn Our Story stempelset te gebruiken bij het maken van deze booknerd-waardige verjaardagskaart voor Véronique. Dankzij twee wel heel productieve knutselafspraakjes (een goede voorbereiding maakt echt zo’n groot verschil) werden er ook heel wat kaarten geknutseld.

Die vaak heel verschillend zijn. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie persoonlijke favorieten.

Voor mij zijn dat tot nu toe de kaart linksonder in de eerste collage, rechtsonder in de tweede collage en linksonder in deze fotocollage.

Als je ze zo allemaal naast elkaar ziet liggen lijkt het op zo’n moment echt alsof er hier een Hallmark-fabriekje werd opgestart.

Bij deze kaarten heb ik allemaal ouder knutselpapier gebruikt. Maar evengoed papier uit magazine’s. Ik kijk echter uit naar het moment waarop ik al die losse vellen heb opgewerkt en kan overstappen op het maken van kaarten met een blok papier waarvan alle vellen sowieso bij elkaar passen.

Nu verlies ik immers steeds veel tijd met het zoeken tussen al die losse vellen naar twee of drie soorten die samen een mooi geheel vormen. Al is het wel extra fijn wanneer je daar in slaagt. In deze collage vind ik bijvoorbeeld alle kaarten heel erg leuk.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat doorgaans uit naar kaarten met warme kleuren. Herfstige kaarten zijn dus sowieso een favoriet.

Al vind ik die met het bijtje ook heel tof en die is dan weer net zomers in plaats van herfstig.

Voor de mensen die zich afvragen hoe ik te werk ga bij het maken van kaarten kan de foto links onderaan voor verheldering zorgen. Ik heb de gewoonte om eerst op zoek te gaan naar prints en kleuren die bij elkaar passen en vervolgens ga ik per combinatie nadenken over wat ik er mee wil maken. Dat wordt vervolgens in een schets uitgetekend en dan kan ik vervolgens beginnen met het overige benodigde materiaal voor te bereiden. Snijvormen bijvoorbeeld, of embossing platen om reliëf in het papier te duwen. Ik maakte ook een iets andere kaart als kamppost voor de zoon van een vriendin en voor mezelf een mini-sorteer album om postzegels in te bewaren. Dat komt vaak van pas bij de postkaart-swaps vermits ik in die mini-mapjes sneller postzegels in een bepaald thema kan terugvinden. Er werden ook behoorlijk wat scrapbooking albums gemaakt. Dit keer enkel voor anderen. Mijn eigen lente/zomer + herfst/winter albums zullen dus nog even moeten wachten. Er werd echter wel kamppost

en verjaardagspost voor de dochter van een vriendin geknutseld,

een herfstig scrapbooking-album (dat ik zelf heel leuk vond door de warme kleuren) voor lieve Annelies

niet minder dan

twee verjaardags scrapbooking albums voor mijn metekindje

en eentje voor mijn moeke.

Stilletjes aan wordt het echter ook tijd om over de kerstkaarten te beginnen nadenken. Ook de komende weken/maanden heb ik dus nog voldoende knutselprojecten voor me liggen.

Hebben jullie ook een creatieve hobby?

12 gedachten over “Enkele zaken die ik de voorbije tijd gemaakt heb …”

  1. Mijn favorieten zijn die herfstige kaartjes en in de collage daaronder die met de wesp/bij op. Super mooi! En dat minimapje is ook zo tof! Jij bent echt een kaartjesmaaktalent!

    1. Dankjewel lieve Irene! Hartjes voor warme herfstkleuren hé. Die met de bij vind ik zelf ook heel leuk. Dat mapje was echt een probeersel op goed geluk en het eindresultaat is echt zo praktisch.

  2. Wat ben je lekker creatief bezig geweest! Ik zelf ook, op een andere manier 🙂 Wagenspanner gemaakt, ben met een samenwoon-bord bezig en wat aardigheidjes voor de leerkrachten van Noa voor de dag van de leraar. Al met al leuk om weer crea-bea bezig te zijn

    1. Het is altijd een fijne en ontspannende afleiding dat knutselen hé. Ik moet stilletjes aan eens gaan nadenken over wat ik voor de kerstkaarten wil gaan doen. Tot nu toe nog echt geen flauw idee.

  3. Dat is echt een Hallmarkfabriek! Zoveel kaarten maak ik niet op een jaar tijd Die met de stippen en de cirkels is mijn favoriet. Een beetje hippiestijl, tof! En het herfstalbum natuurlijk ook, dat blijft hier nog wel een tijdje op de kast staan.

    1. Ik vond dat papierblok (ééntje van de allereerste exemplaren die ik kocht) soms wat druk maar afhankelijk van hoe je het verwerkt kan je er heel vrolijke zaken mee maken. Zo fijn dat het herfstalbum nog een tijdje in het zicht mag blijven staan.

  4. Een echt kaartfabriekje, amai! Heel veel mooitjes, maar als ik dan toch favoriete moet kiezen dan de herfstboom. Past heel mooi bij het huidige weer en maakt iets vrolijker dan grijze regen 😉

  5. Wauw, indrukwekkend!!! Die eerste kaart / stempel is héél leuk :-). Ik ben en blijf ook grote fan van de albums: geweldig hoe je er elke keer weer toffe kleur- en patrooncombinaties van maakt!
    Deze post herinnert mij eraan dat ik vorige keer bij jullie een foto wou maken van die grote rond pons, zodat we die op ons verlanglijstje kunnen zetten. Ik denk dat er met kerst wel wat knutselspullen op onze lijstjes zullen staan :-).
    Binnenkort ga ik nog eens door al mijn papiertjes en stickers, zodat ik ook wat voorbereid ben tegen onze volgende knutseldate!

    1. Dankjewel! Zodra ik die stempelset zag wist ik dat ik hem moest kopen. Het heeft alleen lang geduurd voor ik er uiteindelijk ook mee aan de slag kon gaan. Dankjewel trouwens voor het mooie compliment. Heb je graag dat ik een foto van die ronde pons stuur. Groot gelijk dat jullie wat creatieve zaken op jullie wenslijstjes zetten. Ik ben al benieuwd wat je gaat knutselen tijdens die ongetwijfeld gezellige knutseldate.

      1. Nee, is oké hoor, de pons staat op onze wishlist en ik denk wel dat ik zo eentje bij Pippoos of De Banier kan vinden.
        Het wordt verder werken aan mijn journal de volgende knutseldate, ik ga denk ik 2025 in hetzelfde boekje zetten als 2024, en dan kan ik alvast enkele nieuwe cover pages / collages maken :-).

        1. Ik ga weer in een nieuw notitieboek beginnen. Nog een beetje en ik kan me dus weer het hoofd breken over welk exemplaar ik ga selecteren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.