Duurzame Dinsdag

Blijkbaar is het vandaag duurzame dinsdag en dat leek me het ideale moment om enkele van mijn favoriete tweedehandse aanwinsten in de spotlight te zetten. Want ik vind Kringloopgeluk in beide richtingen een heel fijne zaak. Zo is het veel fijner wanneer je te kleine kleding of boeken die je niet langer wil (her)lezen door te geven aan iemand die het wel nog kan gebruiken. Zelf is het dan weer leuk om iets te adopteren en het zo een nieuwe leven te schenken. Al helemaal wanneer het iets is dat je elders niet meer kan vinden én het ook nog eens voor een mooie prijs kan aanschaffen.

Tegenwoordig zijn er zoveel Dagen van dat ik ze niet meer kan bijhouden. Al helemaal niet nu ik niet langer met een strikte blogplanning werk. Want het ergens noteren en/of vooraf inplannen zou daar uiteraard bij kunnen helpen. Gelukkig noteerde ik deze wel ergens want nu kan ik terugblikken op een aantal favoriete tweedehandse aanwinsten.

Natuurlijk zitten er boeken in deze lijst. Dat kan uiteraard niet anders. Zo had ik het geluk om niet enkel deze paranormal romance reeks van Kresley Cole maar ook de eerste negen boeken van de Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris en een heel deel boeken van de Black Dagger Brotherhood van J.R.Ward aan een heel mooie prijs te kunnen kopen.

Dat telde ook voor Lampje van Annet Schaap (1€) en Matilda van Roald Dahl in de versie waarin ik het boek als kind zelf heb ontdekt (1€). Voor Hartenbloed van Juliet Marillier heb ik wat meer betaald bij deSlegte (een 15€ als ik me niet vergis) maar dat had ik er graag voor over vermits ik al een tijdje op zoek was naar deze hervertelling van Beauty and the Beast die niet langer gedrukt werd.

Op het moment dat je metekindje fan is van Prinses Sofia een uurtje voor ze bij je op bezoek komt deze pop tegenkomen in de plaatselijke kringloopwinkel was sowieso een geluksmoment.

Maar eigenlijk telt dat voor vrijwel al mijn tweedehandse vondsten en dus ook voor dit schattige pompoen voorraadpotje, het kommetje met een spookje, het mini borduurwerk van een das (want Hufflepuff!) en dit boek met oude postkaarten met screenshots uit Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Kort nadat de Covid-pandemie uitbrak bestelde ik via tweedehands een doos met meerdere jaargangen van Flow. De komende weken/maanden heb ik me geamuseerd met daar zowel allerlei zaken uit te knippen die ik wou verwerken in kaarten als mooie prints te verwerken tot enveloppen. Creatieve en ontspannende bezigheidstherapie dus.

Toen ik voor 0,50€ de gedichtenbundel Gedichten voor gelukkige mensen van Bart Moeyaert vond was ik daar heel gelukkig mee vermits het er op dat moment naar uitzag dat het boek niet meer herdrukt zou worden. Kort nadien kwam daar verandering in maar dat kon mijn pret niet drukken.

Een Harry Potter puzzel met een oude illustratie en een niet al te groot aantal puzzelstukjes was uiteraard ook een heel toffe vondst. Al helemaal vermits ik tweemaal dat geluk heb gehad. Zo vond ik er ook ééntje van Hagrid en Harry in een Gringotts-karretje.

Maar misschien wel mijn grootste tweedehandse gelukjes waren het vinden van zowel Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Als Harry Potter and the Chamber of Secrets in de originele hardcover edities die ik nodig had om mijn serie te vervolledigen. Ik had immers op de twee eerste boeken na alle delen in hardcover en enkel die twee in een kleiner formaat met zachte kaft.

Enkele van mijn favoriete tweedehandse plekjes om al dan niet digitaal rond te snuisteren zijn: kringloopwinkels, deSlegte, 2dehands.be, Vinted (al kocht ik daar tot nu toe nog niets voor mezelf), Awesome Books, …

Wat zijn jullie favoriete tweedehandse adresjes én aanwinsten?

2 gedachten over “Duurzame Dinsdag”

  1. Ah kijk, dan heb ik ineens een excuus voor mijn Vintedvondst van de dag. De grote Van Gogh atlas voor 6 euro om Duurzame Dinsdag te vieren!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.