Boekwinkels & Botbreuken – Travis Baldree

Titel: Boekwinkels & Botbreuken
Reeks: Legendes & Lattes # 0.1
Auteur: Travis Baldree
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bladzijden: 352p.
Prijs: 20€
Bron: recensieboek

Nadat ze gewond is geraakt bij een gevecht wordt ork-krijger Viv tegen haar wil naar het slaperige badplaatje Murk gestuurd om te herstellen. Opeens brengt ze haar tijd door in een boekwinkel met de grof gebekte eigenaar Fern, in plaats van op jacht te zijn als onderdeel van een beruchte groep huurlingen. Dat is niet helemaal wat ze voor ogen had … Actie lijkt ver te zoeken en Viv wil eigenlijk zo snel mogelijk weer vertrekken. Maar dankzij een verdachte reiziger in het grijs, een gnoom met een attitude, een zomerliefde en talloze skeletten is het avontuur misschien toch dichterbij dan Viv dacht.

Mijn mening:

Dit boek speelt zich twintig jaar eerder af dan Legendes & Lattes. We krijgen hier een beetje te zien van Viv’s leven toen ze nog een huurling was. Ik leerde dat een zanddollar een soort zee-egel is nadat ik het zelf even had opgezocht vermits er nog niet eerder van had gehoord, kwam een woord tegen dat ik nog niet kende (= verwaten), moest tijdens het lezen van het openingsfragment meteen aan een scène tussen Gimli en Legolas denken en bedacht me dat Viv net als Harry Potter het volgende zou kunnen zeggen … “I don’t go looking for trouble. Trouble usually finds me.”

Wat me daarnaast vooral opviel is dat het boek veel overeenkomsten heeft met zijn voorganger die chronologisch gezien eerder een opvolger is. Boekwinkels & Botbreuken lijkt hetzelfde stramien te volgen en dezelfde elementen te bevatten die er voor zorgde dat ik zo van Legendes & Lattes hield.

Een rustig tempo, beetje bij beetje nieuwe leuke personages en wezens ontmoeten zoals een tapenti en griffiond maar ook een homunculus op wiens leestempo ik lichtjes jaloers ben, humor, hartverwarmend en een spanningsboog die slechts stelselmatig wordt aangespannen en daardoor niet de kleine warme momenten overheerst. Wat de personages betreft was ik denk ik het meeste fan van Fern al wisten eigenlijk alle karakters me wel voor zich te winnen.

Het verhaal speelt zich ditmaal echter niet af in een koffiehuis maar in een boekwinkel. Ook aan lekker gebak werd opnieuw gedacht. Door al die gelijkenissen wist het boek me niet echt te verrassen maar anderzijds zorgden ze er wel voor dat het boek vertrouwd aanvoelde waardoor ik makkelijk in het verhaal kon komen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.