Aanwinsten September 2024

Binnenkort ga ik nog een panische angt ontwikkelen waardoor ik niet meer met mijn ogen durf knipperen. Maar ja, we zijn dus echt al weer een maand verder en dat betekent dat we september vandaag afsluiten met een overzicht op de nieuwe aanwinsten van deze maand. Vroeger bestonden deze blogposts uitsluitend uit boeken maar vermits ik minder vlot lees koop ik ook minder nieuwe boeken. Kwestie van binnenkort geen stapels te moeten verplaatsen vooraleer ik op een stoel of in de zetel kan gaan zitten.

Zo’n huis vol boeken ziet er dan wel heel knus uit maar praktisch lijkt het me dan weer niet te zijn. Slechts één boek dus in deze Aanwinsten – blogpost maar wel aangevuld met nog een heel deel andere zaken. Oh en totaal niet in chronologische volgorde.

Mijn nicht ging deze maand naar Engeland en was zo lief om voor mij even binnen te springen bij Bird & Blend waardoor ik één van mijn favoriete theesmaken (Blueberry Pancakes) kon aanvullen met twee andere verse theemengelingen (Fruit Pie Chai en Bears Like Marmalade) én een potje Raspberry Ripple Matcha. Ik ben heel benieuwd of dat laatste mijn ding zal zijn maar ik wil het graag proberen vermits ik las dat matcha thee een energieboost kan geven én dat is hier wel heel erg welkom.

Naast Legoland en Disneyland heb je ook thee-land. Oftewel ik ging met mijn nicht naar Aken en ook dat zorgde voor een aangroeiende theecollectie. Vooral de Caramel Apple Pie en Kaminabend zijn grote favorieten. Maar ook de Blueberry Muffin en Sternenleuchten vind ik lekker.

Ik nam een winters flesje Treaclemoon douchegel mee naar huis, een deodorant vermits ik nog steeds op zoek ben naar een geschikte vervanger voor de Grapefruit én lemongrass deoroller van Dove die nergens meer te vinden is. Plus een rol kinetape die ik zelf op maat wil knippen tot pleisters voor mijn glucose-sensor.

Ik had ook geluk bij een plaatselijke kringloopwinkel waar ik deze leuke Forever Friends kaart vond. De originele Forever Friends van toen ze nog door Andrew Brownsword werden verkocht in plaats van Hallmark.

Dit mooie herfstige kunstboeket siert de tafel sinds we nog eens bij Ikea moesten zijn.

Het schattige vosje werd ook aan de herfstdecoratie toegevoegd nadat ik het in Aken tegenkwam.

De compacte Marauders Map paraplu vond ik ook daar. Geen herfstdecoratie dit keer maar het ongetwijfeld vaak van pas komen dit seizoen. Het grote exemplaar dat ik enkele jaren geleden kocht wordt zelden gebruikt vermits het zo onhandig is om ergens mee naar toe te nemen.

Mijn pennevriendin stuurde me deze schattige Harry Potter leeslamp toe als verjaardagscadeau. Ik wist zelfs niet dat dit bestond maar zodra het hier wat te donker wordt om goed te kunnen lezen kan Harry me dus assisteren met een krachtige Lumos-spreuk. Dankjewel lieve Katrien.

Ik bestelde heel wat paarse inktvullingen voor mijn Frixion pennen vermits die steeds sneller op zijn dan verwacht.

Van de buren kregen we een cadeaubon van Standaard Boekhandel omdat we voor hun post hadden gezorgd terwijl ze op vakantie waren. Daar was uiteraard geen bedanking voor nodig maar wel heel lief van hen dat ze het gaven. Ik ruilde de bon in voor Het teken van de vogel van Deborah Harkness. Het is het vijfde boek in de Allerzielen-reeks en jammer genoeg al de tweede keer dat ze voor een ander coverontwerp hebben gekozen. Fijn dat dit boek me amper iets heeft gekost maar wel zo frustrerend dat de boeken niet bij elkaar passen. In dit geval hebben ze ook nog eens de hoogte van het boek aangepast dus …. AAAARRRRRGGGGHHH!

Deze aanwinst was dan weer wat kostelijker. Maar het is een fijne compensatie voor een tegenwerkend lichaam, ik kreeg korting door de punten die ik had gespaard, plus drie extra geschenken bij aankoop van de set. Namelijk een klein zakje van Draco in de Forbidden Forest, een doosje met Lucius in Borgin & Burkes en deze metalen versie van de Weasley familieklok om uit te stallen. Vier voor de prijs van één plus korting is een koopje. Toch?

De Patreon post van Mei Illustrations voelt telkens aan alsof er een geschenk toekomt. Deze maand al helemaal vermits de items die er in zaten (de boekenwinkel illustratie en het witchcraft stickervel had ik er nog extra aan laten toevoegen) zowel herfstig als magisch waren en een hoog booknerd-gehalte hadden.

Ik vond nog twee van de andere Action stickerboekjes én het vintage exemplaar is al een paar keer van pas gekomen.

Er werd ook dunne effen washitape in regenboogkleuren gekocht

plus geweven riemen die hopelijk een pak langer meegaan dan de fake lederen exemplaren die steeds binnen de kortste keren loskomen of breken.

Misschien werden er daarnaast ook nog twee boekige stempelsets aangeschaft.

Thee, leesvoer, stationary, Lego, Harry Potter … Ik word precies steeds voorspelbaarder.

Kocht of kreeg jij iets leuks de voorbije maand?

 

4 gedachten over “Aanwinsten September 2024”

  1. Smaakt die thee écht naar Blueberry Pancakes? 🙂
    Dat vosje is zó schattig!
    Niet te snappen hé, dat boekenreeksen verschillende lay-outs en zelfs groottes hebben?
    Die laatste boekenstempels zijn wel leuk! Waar vond je die?
    En ik heb helemaal geen probleem met de voorspelbaarheid hoor!
    (Hier trouwens niks voor mezelf gekocht in september, behalve dan een Get Your Flow planner die ik in augustus al kocht en die in september geleverd werd – voor het werk heb ik graag een voorgedrukte planner voor mijn taken en deadlines, voor mezelf knutsel ik liever zelf iets ineen).

    1. Goh, hij is op basis van rooibos en dat zit doorgaans natuurlijk niet in pancakes. Maar er zitten wel echt bessen in én hij smaakt lekker. Ik koop niet zo vaak herfstdecoratie bij maar dat vosje kon ik echt niet achterlaten.

      Nee, dat snap ik dus echt niet. Het ziet er zo bizar uit én je straft er uiteindelijk je trouwe lezers mee.
      De boekenstempels vond ik bij AliExpress. Af en toe bezwijk ik daar toch nog eens aan. Wel super knap van jou dat je
      ook deze maand niets gekocht hebt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.