Een magische leeslijst voor het najaar

Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Zo leg ik mezelf doorgaans al lange tijd geen leeslijsten meer op. Op Goodreads na doe ik ook geen leesuitdagingen of marathons meer. Misschien komt daar ooit verandering in maar voor nu wil ik mezelf bij het lezen geen extra druk opleggen vermits het zo al moeizaam genoeg gaat. Maar dan komt de herfst in zicht en betrap ik mezelf er op dat ik toch al snel naar de boekenkasten sta te kijken.

Meerbepaald naar de nog ongelezen boeken die nog wat luider mijn naam lijken te fluisteren in deze periode. Want waar ik doorgaans geen groot verschil merk in wat ik door het jaar heen lees merk ik dat ik in de herfst en de aanloop naar Halloween met veel plezier naar boeken met heksen in de hoofdrol grijp. Of boeken waar de herfst heel duidelijk in aanwezig is.

Dit jaar leverde dat deze mooi stapel op. De komende weken hoop ik dan ook minstens enkele van deze boeken te kunnen lezen maar dat hangt dus af van in hoeverre me concentreren mogelijk is. Zou daar ook geen handige spreuk voor bestaan? Of een toverdrankje of zo?

The Kiss Curse – Erin Sterling

Bride – Ali Hazelwood

A Demon’s Guide to Wooing a Witch – Sarah Hawley

Hex and the City – Kate Johnson

Charms & Chapters – Elle Adams

The Modern Girl’s Guide to Magic – Linsey Hall

Not the Witch You Wed – April Asher

Boss Witch – Ann Aguirre

Het teken van de vogel – Deborah Harkness

Is er een specifiek boek dat jij dit najaar zeker wil lezen?

10 gedachten over “Een magische leeslijst voor het najaar”

  1. Maar wat een tof borduurwerkje heb je daar seg! Ik vond vorig jaar Weyward van Emilia Hart fantastisch. Dit jaar ga ik nog eens voor Anne of Green Gables en de Heksenkind trilogie.

    1. Knap hé. Je ziet zo dat met veel liefde én magie gemaakt is. Anne of Green Gables heb ik nog nooit gelezen maar het klinkt wel als heel knus leesvoer.

    1. Dat is dan weer het voordeel van veel ongelezen boeken. Je hebt extra veel keuze om uit te kiezen op het moment zelf. Veel kans dat er sowieso iets tussen zit dat je op dat specifieke ogenblik aanspreekt.

  2. Mooie foto’s bij dit artikel!
    Ik moet sowieso gewoon nog 1(!) boek gaan lezen. Echt een heel slecht leesjaar, nog nooit zo weinig gelezen. Ben er in 3 begonnen en niets afgemaakt. Hopelijk binnenkort mijn hoofd wat meer leeg dat ik er de tijd voor neem.

    1. Wat jammer dat het je dit jaar niet goed lukt om jezelf in een boek te verliezen. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.