Postkaartenswaps #1

Het is alleszins de eerste keer dat ik er een aparte blogpost over uitwerk. Eerder konden jullie de versierde en geruilde postkaarten terugvinden in mijn Foto-update’s en Aanwinsten blogposts. Vermits die hierdoor op de duur al snel voor de helft (of meer) uit kaartenfoto’s bestonden besloot ik het op te splitsen. In deze blogpost heb ik alle postkaarten verzameld die ik verzond en ontving tussen juni en nu.


Het lukt uiteraard niet iedere keer maar telkens wanner ik wél de juiste sticker (in dit geval eentje van Stitch) of een geschikte prent of knipsel in huis heb is een klein geluksmomentje. Al helemaal wanneer het iets is dat ik al een hele tijd bewaard heb voor het juiste moment.

Hier was de Action sticker bij de bovenste kaart vrijwel identiek aan het konijn dat op de voorzijde van de kaart stond. De sticker van Creachick was niet identiek maar pastte er toch mooi bij.

Bij andere kaarten is het dan weer eerder de kleurencombinatie die op de achterzijde terugkomt. Vooral bij de groen/paarse kaart vond ik dat een mooi effect hebben.
Ik ga hier niet bij elke collage iets neerpennen. De foto’s spreken immers voor zich. Ze tonen vooral aan dat deze hobby perfect is om verschillende soorten knutselmateriaal te kunnen verwerken. Van washi en stickers tot die-cuts (Action) en knipsels uit magazine’s, scheurkalenders, oude prentenboeken, …
S

Sommige mensen hebben liefst zoveel mogelijk versiering. Vandaar dat er af en toe ook kaarten tussen zitten waar er op de achterzijde niet veel plek overblijft om een boodschap te schrijven. Blanco kaarten verzenden doe ik dan weer niet vermits de persoonlijke boodschappen en het versieren  deze kaartenswaps net zo leuk maken.
Sommige postkaarten zijn zo populair dat ik ze al meermaals naar mensen verzonden hebben. Het kaartje onderaan met de kikker is daar eentje van.

Ik denk er dus niet steeds aan om een foto te maken voor ik de kaarten beschreven heb. Gelukkig kan je het adres en de tekst wazig maken zodat ik jullie toch nog wat van de versiering kunnen zien.

Hier is de kikker-kaart dus nog eens. Plus dat ene leuke knipsel van een koppeltje op een tandem dat ik een dag voor het versieren van de fietsenkaart apart had gelegd om bij het oud papier te doen vermits ik het al jarenlang niet had kunnen gebruiken. Zo zie je maar hé.

Het lezend meisje is een knipsel uit een mooie envelop die ik een tijdje terug kreeg en kwam eergisteren perfect van pas toen ik de onderste kaart wilde versieren.

Ook het wasbeer prentje van een Marjolein Bastein scheurkalender kwam die dag perfect van pas. Anders had de onderste kaart er een pak eentoniger uitgezien.

Ik weet dat het aantal collages van ontvangen postkaarten een pak lager is maar dat komt enerzijds doordat ik er niet aan gedacht heb om van elke postkaart een individuele foto te maken maar ook doordat ik de achterzijde niet toon (anders had ik wel heel veel foto’s moeten bewerken om ze onleesbaar te maken) én doordat ik nog op heel wat kaarten (13) aan het wachten ben. Met de post is het uiteraard steeds afwachten hoe lang ze onderweg zullen zijn.

Ik focus met grotendeels op kaarten in de volgende thema’s : Harry Potter, boeken, dassen, raven en fantasy. Maar af en toe durf ik ook wel eens een andere kaart ruilen wanneer die me om de één of andere reden aanspreekt. De vrouw met wolf vind ik bijvoorbeeld prachtig

Ik had in het begin nooit verwacht dat ik zoveel mooie Harry Potter kaarten zou tegenkomen vermits je die hier bij ons maar zelden ergens in een winkel of webshop ziet. Maar kijk, het kan dus wel degelijk. Dat telt trouwens ook voor mooie boekenkaarten.

Enkele landen waar ik al post naar mocht verzenden (én uit mocht ontvangen) zijn: Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië (die was het langste onderweg), Engeland, Amerika, Litouwen, Oekraïne, Tsjechië, Amerika, Zweden, …

Soms zijn zelfs de enveloppen zo leuk versierd dat ik ook daar een foto van maak.

Wanneer ik opnieuw een mooi aantal kaartenfoto’s heb verzameld zien jullie hier een vervolgblogpost verschijnen.

Begin september volgt er eerst sowieso nog een terugblik blogpost over de Zomerse Post Actie.

4 gedachten over “Postkaartenswaps #1”

    1. Dankjewel lieve Fieke. Daardoor is het telkens weer een beetje een uitdaging. Dat ik er veel knutselmateriaal door kan in gebruiken en dus ook nieuw materiaal kan bij kopen is natuurlijk ook een pluspunt. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.