Foto-update #219

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik knutselde zowel kamppost als verjaardagspost voor de dochter van een vriendin.

Bij mooi weer hoort een zomerse maaltijd. Dus maakte ik deze salade nog eens vermits dat volgens mij al meer dan een jaar geleden was.

Jaren geleden kocht ik een plankje waarmee je enveloppen kan maken. Maar vermits die enveloppen vrijwel keer op keer scheef zijn én je er een vrij breed stuk papier voor nodig hebt besloot ik zelf een sjabloon te maken van wat dikker knutselpapier.

We waren behoorlijk vroeg ter plekken toen we Visions of Magic bezochten dus wandelden we eerst nog wat door Tour & Taxis waar ik vooral fan was van deze mooie kruisende houten trappen.

Ook deze couscous salade met ondermeer perzik, munt, feta kaas, komkommer en kikkererwten was heel geschikt voor een zomerse avond.

Dat er schattige Nifflers waren op Visions of Magic. Deze grote liet ik mooi in hun koffer zitten maar een kleine nog schattigere versie als sleutelhanger nam ik wel mee naar huis.

Enveloppen vol oude Belgische postzegels werden verzonden

en er kwam er hier ook eentje toe met een niet-afgestempelde postzegel.

Ik ben zo iemand die het leuk vindt wanneer zaken toevallig bij elkaar lijken te passen. Mijn geel geruite overgooier én een verfrissend Solero ijsje bijvoorbeeld.

Op twee van de avonden dat ik enkel voor mezelf eten moest voorzien werden er pokebowls samengesteld.

Een andere dag waagde ik me dan weer aan het maken van Onigiri. De smaak was lekker maar het vormen bleek minder simpel te zijn dan verwacht. Daar zal ik dus nog wat in moeten oefenen.

Waneer ik deze blogpost uitwerk heb ik het derde deel van Kerri Maniscalco’s trilogie nog steeds niet uitgelezen. Ik ben er nochtans al een hele poos in bezig. Nu ja, ik neem het steeds mee naar buiten of naar de zetel maar slaag er vervolgens amper in om mijn aandacht erbij te kunnen houden.

Deze Grogu-lamp werd niet gekocht maar ik vond ze wel grappig.

Ook aan de schattige Jellycat knuffels heb ik kunnen weerstaan.

Ze hadden er nochtans heel veel bij Grashopper in Leuven.

Ik was er trouwens niet alleen want dat dagje Leuven bracht ik door in het heel héél fijne gezelschap van lieve Annelies. We genoten van een lekkere lunch op het terras van De Werf, ontdekten een adresje waar ze mijn favoriete brownies ooit verkopen (Lauzas verkoopt meerdere soorten brownies én had zelfs een heel fijne actie waarbij je voor 5,95€ zowel een brownie als een drankje kreeg), voelden ons nostalgisch terwijl we het speelgoed bij Grashopper zagen,

kwamen leuke kaarten tegen bij deSlegte en Picarto, vergaten helemaal om de Oxfam boekenwinkel te bezoeken én ontdekten dat de SB Outlet in Leuven niet langer bestaat.

Briefjes aan de binnenkant van de voordeur plakken zodat ik iets niet zou vergeten? Ja, dat doen we. ’s Avonds thuiskomen en spontaan denken “Maar allez, wat doet dat zot briefje hier … ah ja.” doe ik ook.

Ik kreeg leuke kamppost,

sorteerde een doos met allerlei kleine zaken die ik als verrassing aan postswaps toevoeg

en vond een nieuw kaartje dat Nancy sowieso geweldig zou hebben gevonden. Eentje voor naast haar in de boekenkast dus.

Die lekkere ontdekking in Leuven was zo lekker dat zowel Annelies als ik besloten om nog een andere brownie mee naar huis te nemen.

Ik ben nog steeds op zoek naar de schaduwplekjes in de tuin. Toen ik hier ging zitten kwam de schaduw tot net naast mijn stoel. Dus toen was het een wel heel zot zicht.

Wat ook een grappig zicht was was deze libelle die blijkbaar wat moe was en besloot om vlak naast me op de wasdraad uit te rusten. Dat deed het beestje een kwartier lang. Al dat rondvliegen moet dus heel vermoeiend zijn. Of die libelle was gewoon heel benieuwd naar wat ik aan het lezen was.

Er werd magische verjaardagspost verzonden in een bijpassende envelop

en het was hier nog maar eens prijs. Mijn lievelingskleur is inderdaad paars. Donkerpaars zelfs maar toch liever niet op dit soort teststrips.

Nog meer gezelschap tijdens het lezen. Al vond ik de libelle wel een pak fijner dan dit grote exemplaar.

De kat van mijn broer en schoonzus was op zich wel leuk maar de bedenkelijke blik waarmee ze me de hele tijd aankeek ietsje minder.

We eten niet dagelijks vegetarisch maar ik probeer het toch regelmatig in te plannen in de weekmenu’s. Hier waren het een wrap met falafel en een zuiderse pastasalade.

Ik maakte ook een salade met kaas, mango, rozijntjes, wortels en pistache nootjes

en toen we nog eens uit eten gingen bestelde ik de mosselen.

Op moederdag werden er bloemetjes gekocht voor mijn moeke, mijn schoonmoeder én een troostboeket voor mezelf.

Ontdekte jij de voorbije maand toevallig ook een leuk/lekker/… adresje?

7 gedachten over “Foto-update #219”

    1. Zalig hé, zeker onthouden tegen dat jullie nog eens naar Leuven zouden gaan. Ik ben hier ook enorm aan het uitkijken naar ons volgende creatieve afspraakje. Het lijkt al weer zolang geleden sinds de vorige creadate.

  1. Die brownies waren echt te goed he! Al vond ik die van de dag zelf lekkerder dan die met cinnamon roll die we meenamen.

    1. Dat vond ik zelf ook. Misschien blijft het enkel op zijn best wanneer het in zo’n speciale koeltoog staat. Of de andere was gewoon meer mijn ding.

  2. Is dat nu een Cinnamon Roll Brownie? 😮
    Die salade met couscous ziet er ook heerlijk uit!
    Enkele weken geleden ging ik met een ex-collega eten bij Oh-ma!, allerhande klassiekers in een vegan jasje. Heel lekker!

    1. Inderdaad, ze hadden echt verschillende brownie-combinaties. Er was bijvoorbeeld ook een smöres-variant. Al een geluk dat er ook lekkere en gezondere salades zijn ter tegengewicht van die zoete zonde. 🙂 Die zaak ken ik niet. Is het er eentje in Gent? Het klinkt alleszins tof. Fijn dat het zo’n meevaller was.

      1. Aan die zoete zondes kan ik ook niet weerstaan hoor…
        Oh-ma! is inderdaad in Gent, vlakbij de Veldstraat (winkelstraat). Altijd leuk om nieuwe adresjes te ontdekken, en zeker als ze meevallen :-).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.