Aanwinsten Augustus 2024

Maar allez zeg, ik knipperde even met mijn ogen en er is alweer een maand voorbij. Wat ook het einde van de zomervakantie met zich meebrengt. Binnenkort ga ik dus aan de slag om een terugblikblogpost over de Zomerse Post Actie samen te stellen maar vandaag toon ik jullie graag mijn aanwinsten van de voorbije maand. Plus een aantal zaken die ik niet kocht. Kwestie van te voorkomen dat jullie gaan denken dat ik alles koop wat ik tegenkom.

Ik heb besloten om de chronologische volgorde totaal te negeren waardoor de eerste fotocollage die ik post eigenlijk de meest recente aanwinsten zijn.

In augustus kreeg ik immers niet minder dan twee recensie-exemplaren toegestuurd. Het eerste was Boekwinkels & Botbreuken van Travis Baldree en dit tweede boek speelt zich af voor Legendes & Lattes. Van dat boek heb ik erg genoten dus ik hoop dat dat ook bij dit boek het geval zal zijn.

Daarnaast stuurde VBK me ook een exemplaar toe van deze Harry Potter Reisgids waarin je alle magische Harry Potter filmlocaties kan ontdekken. Daar ben ik uiteraard ook heel benieuwd naar.

Nieuwsgierig was ik ook naar de Truffel kruidnoten mét kaneel die ik bij Babet van Oktoberdots zag passeren. Ze klinken alvast heel erg lekker.

Toen ik eerder deze week met mijn nicht in Eindhoven was kocht ik ook een klein blokje knutselpapier met door de oceaan geïnspireerde prints én wel heel schattige Halloween-servetten. Die ik kan gebruiken om kleine items in te pakken voor de Halloween-swap waar ik aan meedoe.


Er werden praktische zaken gekocht zoals tweezijdige lijmrollers, foamtape en een fijn knutselmes,

maar ook enveloppen voor verjaardagspost, een extra vel van wel heel schattige stickers die ik eerder in augustus elders tegenkwam, een rolletje washitape in zee-thema en nog meer stickers. Van sluitzegels op een rolletje én twee bij elkaar horende vellen stickers tot twee boekjes boordevol stickers.

Van mijn metekindje kreeg ik de voorbije maand ook enkele leuke zaken. Deze vrolijke kaart die ze met washitape had versierd én twee met stickers gedecoreerde bladwijzers.
Van de dochter van een vriendin ontving ik leuke kamppost,

ik kocht postkaarten voor ruilacties,

vond paarse mini-magneten (ik was op zoek naar kleine magneten dat ze paars waren was een mooie bonus), papieren cupcakevormpjes én een pons die heel goed van pas gaat komen bij een knutselproject dat ik in gedachten heb.

In deze collage kan je de schattige stickers waar ik later nog een tweede vel van ging kopen wat beter zien. Dat ze wel heel héél kawaii zijn.

Er was Kringloopgeluk met ondermeer Winnie The Pooh stickers (goed voor toekomstige swaps), enkele kaarten én een poster van de Marauders Map die in de toekomst een keer getransfigureerd zal worden tot enveloppen.

Naast de vrolijke washi macaronkaart van enkele collages eerder kreeg ik ook een paarse geknutselde kaart van mijn metekindje met aan de voorzijde een paarse uil en binnenin een vel met paarse uilen én een paars hartje versierd met paarse sterren. Drie keer raden wat de lievelingskleur is van haar meter. 🙂

Ik waagde me ook aan een tweede poging en bestelde nogmaals 8 mystery postkaart zakjes van Mina Lima. Dit keer had ik meer geluk en ondertussen mis ik nog maar één kaart om deze Diagon Alley set te vervolledigen.

Samen met die MinaLima postkaarten bestelde ik ook nog een mooie collectie kaarten voor toekomstige swaps.

Toen ik op mijn metekindje en haar broertje ging passen kreeg ik twee roze enveloppen van haar met daarin een hele hoop roze loomband-sleutelhangers én een lieve boodschap die me even deed vergeten dat roze niet mijn kleur is. Dat ik zoveel leuke (overhandigde) post van haar kreeg doet me vermoeden dat ze het leuk vond om veel kamppost van me te ontvangen tijdens haar eerste kamp.

Bij Wibra vond ik het perfecte formaat houten wasknijpers om postkaarten op te hangen. Ik had niet langer voldoende grote knijpers en de kleine laten een afdruk na op de kaarten. Fijn dus dat ik er nu wat meer goede heb.

Vermits moederdag een confronterende dag blijft kochten we die dag niet enkel bloemen voor mijn lieve moeke en schoonmoeder maar ook een troostboeket voor mezelf.

Ook deze maand kwam er leuke Patreon post toe van Mei Illustrations. De tweede keer voor mij én ik had er nog een extra print (de thee drinkende lezende vrouw) én stickervel (dat bij die print past) bij besteld. Dat heb ik trouwens ook gedaan voor de komende Patreon post die ergens begin september verwacht wordt.

Dankzij de boekpresentatie waar ik eerder al over blogde voegde ik deze maand ook Kleine gelukjes van Audrey Adelin aan mijn TBR toe.

Plus niet te vergeten … deze mooie jurk die mijn moeke voor me heeft gemaakt én in kinderspeelgoedwinkel Grashopper op foto werd vereeuwigd door Annelies. In tegenstelling tot de andere jurken op deze foto is mijn nieuwe jurk zowel glitter als pailletten vrij. Ik heb ze ondertussen al meerdere keer gedragen en ben helemaal fan. Zo tof om een jurk te hebben die de perfecte maat en pasvorm heeft. Dat ze daardoor een afslankend effect heeft vind ik uiteraard héél fijn.

Er waren deze maand echter ook heel wat zaken die ik NIET kocht. Deze schattige geborduurde Halloween vaatdoek met spookjes en paddestoelen bijvoorbeeld, een Big Boo en Little Boo beker-set, een set met niet minder dan vier herfstige lipbalsems én een kooi met een zwarte raaf er bovenop. Plus nog heel wat andere zaken maar ik kan uiteraard niet alles dat ik niet heb gekocht fotograferen. Jullie zullen me dus op mijn woord moeten geloven.

Heb jij de voorbije maand iets leuks gekocht of gekregen?

4 gedachten over “Aanwinsten Augustus 2024”

  1. Leuke aanwinsten! Ik ben blij dat ik mocht bijdragen aan een paar dingen. Ik heb precies echt een carrière als modefotograaf gemist

    1. Sowieso! Iedereen die er in slaagt om mij spontaan lachend én dan ook nog flatterend op foto te vereeuwigen heeft een carrière als fotograaf gemist.

  2. De jurk staat je inderdaad echt heel goed, prachtig gemaakt zeg!
    Van deze reeks word ik altijd blij, en tegelijk ook een klein beetje gezond jaloers én het doet me beseffen dat ik in augustus alweer niks kocht. Het kriebelde nochtans om ook Patreon van Mei Illustrations te worden, maar ik deed het niet. Daar heb ik nu wel een beetje spijt van…

    1. Wat Mei betreft kan je natuurlijk nog steeds van gedacht veranderen. Voor mij voelt het echt aan als een maandelijks geschenk. Ondertussen heb ik samen met de herfstdecoratie ook haar illustratie mooi in het zicht geplaatst. Ik ben echt super blij met die jurk. Zo’n verschil met wanneer je er eentje in een winkel moet gaan zoeken want dan is er altijd wel iets mis mee.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.