Ik ging naar Visions of Magic in Brussel en dook daar weer even weg in de magische wereld van Harry Potter

Deze blogpost bevat verschillende foto’s en is dus NIET spoilervrij. Meerzelfs deze blogpost is allesbehalve spoilervrij. Het is immers een vrij gedetailleerd verslag van wat ik er zag. Wil je de inhoud van dit evenement graag een verrassing houden maar ben je wel nieuwsgierig naar de praktisch informatie dan raad ik je aan om al dan niet met gesloten ogen snel door te scrollen naar het laatste stukje van dit verslag.

Dat mijn Potteritis-virus besmettelijk bleek een tijdje terug toen manlief aan me vroeg of ik zin had om naar Visions of Magic te gaan. Ja, dat lees je goed. Het zal niet bepaald een verrassing zijn dat mijn antwoord op deze vraag ja was. Dus werden er tickets besteld voor de eerste zondag (twee dagen na de opening) en kon het aftellen beginnen.We parkeerden ons in de ondergrondse parking aan Tour & Taxis en ontdekten al snel dat Visions of Magic zich niet in maar aan Tour & Taxis bevindt. Ze hebben er een tijdelijke infrastructuur opgetrokken waar het evenement in werd ondergebracht. Voor degene die het zich afvragen … Ja, ze hebben hierbij ook aan airco gedacht. Dat of er hebben zich tovenaars en heksen opgesteld onder onzichtbaarheidsmantels om vervolgens de hele tijd door de Ventus-spreuk te herhalen zodat de ruimte niet te warm wordt.

Er zijn geen wc’s terug te vinden in dit gebouw. Moaning Myrtle zal je er dus niet snel tegen komen. Er is buiten wel een wc-container geplaatst én je kan ook gebruik maken van de toiletten in de food market recht tegenover het evenement. Daar kan je ook terecht indien je voor -of na je bezoek honger zou hebben vermits er bij Visions of Magic enkel Butterbeer, chocolade kikkers en Bertie Botts Every Flavour Beans kan kopen. Al tellen magische calorieën uiteraard niet. Dus dat is dan weer een extra voordeel.

Bij aankomst kom je als eerste in de inkomhal waar je je eigen toverstaf krijgt aangeboden. Vervolgens krijg je de kans om een foto te laten maken. We dachten dat je dit vooraf moest boeken maar dat is dus niet het geval.

Dat geldt trouwens ook voor het Butterbeer. Misschien bespaart het vooraf boeken van het Butterbeer je wat tijd op een heel drukke dag maar toen wij er waren leek het geen meerwaarde te hebben om dit al vooraf te doen. Blij dus dat we dat niet gedaan hadden en de dag zelf konden beslissen wat we wel/niet wilden doen.

Na de foto volgde er een korte instructie over het gebruik van de toverstaf en vervolgens was het opnieuw aanschuiven in de rij tot we de eerste ruimte mochten betreden. Zowel de eerste als laatste ruimte van dit evenement hebben een tijdslimiet.

Zodra de medewerkers je laten weten dat het tijd is om door te schuiven ga je door naar de volgende ruimte. Gedurende de rest van je bezoek aan Visions of Magic bepaal je echter zelf je eigen tempo.

Je mag dus rustig rondkijken tot je er aan toe bent om aan een volgende gedeelte te beginnen. Terugkeren nadat je een bepaalde ruimte hebt bekeken mag – in tegenstelling tot op de Studio Tour in Londen – echter niet. Hou hier dus rekening mee.

Zoals je op de foto-collages kan zien wandel je doorheen verschillende locaties uit de magische wereld van Harry Potter. Door middel van de toverstaf kan je bepaalde elementen in de projecties activeren. Al leek dat de ene keer wat makkelijker te gaan dan de andere keer.

We werden ontvangen bij de Knight Bus waar we vervolgens doorheen mochten wandelen.

Hierna konden we het wandtapijt van Sirius Black’s familie op Grimmauld Place bewonderen

waarna er een bezoek aan het Ministerie van Magie volgde.

In dit Ministerie mochten we ook de Hall of Prophecy betreden

om nadien in Newt’s koffer weg te duiken en enkele van zijn magische wezens in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Van Grindylows,

Mooncalves,

Bowtruckles en Hippogriffs

tot Kelpies en Occamy’s.

Voor mede-postkaart fans wil ik alvast meegeven dat je van deze projecties in de winkel een postkaarten set kan kopen.

Vervolgens was het vooral goed uitkijken zodat je geen gevaarlijke type’s tegen het lijf zou lopen in Knockturn Alley. Ik ben even bij Mullpepper’s Apothecary gaan kijken of ze daar toevallig geen wondermiddeltje hadden dat zou kunnen zorgen voor minder pijn en meer energie maar vond hun producten er toch wat onbetrouwbaar uitzien.

Draco en Lucius Malfoy kwamen we niet tegen bij Borgin and Burkes maar we konden er wel een bijzondere binnenweg volgen waarna we ons plots in Hogwarts bevonden.

Meerbepaald in de Room of Requirement waar we allerlei bekende voorwerpen tevoorschijn konden toveren doorheen de ruimte.

Hierna was er een kleine rij waar we even moesten wachten tot we het laatste gedeelte konden betreden. Tijdens het wachten kan je hier even in de Mirror of Erised kijken en geesten spotten. Bij het afsluitende stuk was het vooral rondkijken naar de projecties op de schermen die rond de ruimte waren opgesteld. Hier was geen aankleding terug te vinden maar de winkelruimte die zich er achter bevond was wel heel mooi aangekleed.

Het aanbod in de winkeltent bij de Forbidden Forest Experience vond ik wat tegenvallen maar dit keer hadden ze meer aandacht gehad voor zowel de decoratie als het aanbod. Of wat ze verkochten sprak mij persoonlijk meer aan. Dat kan uiteraard ook. Zoals de vorige foto-collage al doet vermoeden zijn we niet met lege handen naar huis gekeerd maar die aanwinsten toon ik in mijn volgende blogpost.

In de winkelruimte stonden enkele computers waar je – indien je dit wenst – de foto die aan het begin werd gemaakt kan laten afdrukken. Wanneer je dit doet krijg je ook de optie om een digitaal pakket aan je winkelmandje toe te voegen. Dit bestaat uit dezelfde foto maar dan met andere achtergronden (er zit wél een watermerk in verwerkt) en enkele reels waarin de foto werd verwerkt. Dit vonden we allebei een leuke herinnering aan ons bezoekje.

Aan mij vragen of ik het de moeite vond om er naar toe te gaan zorgt er voor dat je al snel ja als antwoord zal krijgen. Ik hou nu eenmaal van deze magische wereld en vond het fijn dat er ditmaal locaties aan bod kwamen die je op de Studio Tour nog niet of slechts in beperkte mate hebt kunnen bekijken. Het ministerie, maar ook de Hall of Prophecy en Knockturn Alley bijvoorbeeld. Dus ja, ik vond het weer heel tof om even in deze magische wereld te kunnen wegduiken.

PRAKTISCHE INFO:

De ondergrondse parking bevindt zich dichtbij het evenement en heeft een grote lift.

Visions of Magic bevindt zich niet in maar AAN Tour & Taxis. Je kan er echter niet naast kijken wanneer je er aankomt.

Er zijn géén toiletten in het gebouw. Ernaast staat wel een wc-container en je kan ook terecht in de wc’s van de Food Market die er vlakbij liggen.

Hier ga je ook best naartoe indien je voor of na je bezoek honger hebt want bij Visions of Magic zelf kan je enkel terecht voor Butterbeer, chocolade kikkers of Bertie Botts Every Flavour Beans.

Eten, drinken én kauwgom zijn verboden tijdens het bezoeken van Visions of Magic.

De eerste en laatste ruimte hebben een tijdslimiet maar verder kan je in je eigen tempo rondkijken. Je mag echter NIET terugkeren wanneer je een ruimte verlaten hebt. Neem er dus rustig je tijd voor.

Je kan bij het aankopen van je tickets al vooraf een Butterbeer of digitaal fotopack bestellen maar dit is niet noodzakelijk. De dag zelf beslissen of je dit wel/niet wil doen kan dus perfect zodra je in de winkelruimte aan het einde komt.

Zowel de ingang als uitgang hebben een helling in plaats van een trap en zijn dus toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

6 gedachten over “Ik ging naar Visions of Magic in Brussel en dook daar weer even weg in de magische wereld van Harry Potter”

    1. Ja, we hadden precies echt een goed moment uitgekozen. Misschien had het te maken met dat het zo’n weekend was waarop veel vakantiegangers zowel vertrokken als terugkwamen. Of toch voornamelijk doordat we de eerste ploeg waren van die dag en er dus niet al mensen binnen waren van eerdere ploegen.

    1. Haha, wel grappig dat ze dat ondertussen al meteen aan mij linkt. Onze tickets lagen al een tijd klaar maar ik had van mijn nicht ook horen zeggen dat ze het er op Karrewiet over hadden gehad én meteen ook heel wat spoilers hadden getoond. 🙂

  1. Fijn dat je zo genoten hebt.
    Ik was er ook met mijn 23-jarige die-hard Potter fan, en beiden waren we achteraf wel heel kritisch over het event.
    Wat we zagen, was wel mooi. Enkel de laatste zaal was echt teleurstellend.
    Maar!
    Online tickets afrekenen lukte op geen enkele manier, waardoor we 5 euro extra betaalden aan de kassa. Volgens het meisje aan de kassa viel dit vaker voor maar werd er weinig of niks aan gedaan. En dat op al een torenhoge inkomprijs.
    Een bezoek zou volgens de website 60 tot 90 minuten duren, maar hoewel wij alles heel rustig deden, waren we 45 minuten later al terug buiten.
    De toverstafjes werkten meer niet dan wel.
    De medewerkers spraken nauwelijks Nederlands.
    Ik vond het vooral heel jammer dat het zo commercieel wordt uitgebuit, wetende dat de fans toch wel een ticketje zullen kopen. Het doet afbreuk aan de magie, buitenkomen met het gevoel echt afgezet te zijn…

    1. Dag Annelies,
      Wat rot dat jullie eerder een frustrerende ervaring hadden in plaats van een magische. Ik heb het even bij manlief nagevraagd vermits hij de tickets had gekocht en hij heeft geen hinder ondervonden. Maar aan de reactie van het meisje dat er werkt gebeurt het vaker. Zo stom om dat te vernemen dat men het wel weet maar er niets aan doet. Wij hebben er dus wel echt lang over gedaan (met de winkelruimte meegerekend) maar ik ben dan ook vrij traag wat rondwandelen betreft. Er waren inderdaad maar enkele medewerkers die vloeiend Nederlands spraken. De anderen hadden duidelijk basis zinnen ingeleerd maar indien je iets anders vroeg moest er al snel op het Engels worden overgestapt. Mijn Frans is immers alles behalve goed. Ik vind het echt jammer voor jullie dat je er met zo’n gevoel bent buitengestapt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.