Foto-update #218

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Vermits er de voorbije maand wel héél veel foto’s bij elkaar werden verzameld krijgen julle meerdere foto blogposts van me. Zo komt er eentje met allerlei geknutselde zaken. Maar ook een met allerlei postkaarten swaps die ik de voorbije weken versierd mocht verzenden en ontvangen. Plus misschien ook nog eentje over iets heel fijns dat ik onlangs in Antwerpen heb gedaan. Oh én ook een gigantische Aanwinsten-blogpost vermits deze jarige serieus verwend werd. Maar dat is dus voor later.

Het is hier de laatste tijd wat stiller op de blog vermits dat op de één of andere manier meer energie en concentratie lijkt te vragen. Ik zit hier echter niet stilletjes met mijn duimen te draaien of zo. Kijk dus maar even mee naar wat ik de voorbije weken wel deed.
Eind juni ging ik met manlief een midweek naar Centerparcs. Dat viel net tijdens die ene super warme week dus deden we niet veel meer dan ons verschuilen voor de zon en rustig lezen.

Plus enkele kleine wandelingen in de vroegte of ’s avonds laat. Zo gingen we een keer naar de kinderboerderij want daar is een mens nooit te oud voor. Toch? Oh en we kregen bij aankomst ook deze handige bewaardozen cadeau die meteen van pas kwamen.

Ik mocht een heel deel mooie afgestempelde postzegels gaan uitkiezen bij mijn vader én legde ook alvast wat van zijn niet-afgestemde zegels klaar voor nieuwe postkaartenswaps. Zo een rijtje zegels moet ik op een envelop zien te puzzelen voor een Europese zending.

Tijd om de Zomerse bladwijzers uit de kast te halen.

Zo fijn wanneer je plots een nieuwe tak ziet verschijnen bij een orchidee.

Vermits mijn schoonfamilie niet kon op de dag van mijn verjaardagsfeest waren er dit jaar TWEE feestjes. Voor mij en manlief te samen. Voor het eerste feestje maakte ik een koude chocoladetaart (waar ik geen foto van heb), een tiramisu met zomers fruit, Cinnamon Roll Cheesecake in potjes en Brookies.

Op mijn verjaardag smulde ik zowel van de restjes zomers fruit als een lunch met manlief bij een aziatisch restaurant én de gratis koffiekoek die ik bij de bakker kreeg.

Hier zie je alvast één van de zaken die ik cadeau kreeg  voor mijn verjaardag. De andere pakjes én de leuke postkaarten die ik mocht openen komen binnenkort aan bod in de Aanwinsten blogpost.

Vermits ik dankzij de Wasbar klantenkaart als jarige een gratis bagel burger menu kreeg gingen we een keer naar Mechelen. Nu kent manlief de Wasbar ook meteen.

Deze nachtraven office poster deed me meteen glimlachen.

Bij de tweedehandse Oxfam winkel in Mechelen vond ik een aantal kaarten voor swaps. Deze kaart zou echter ideaal zijn indien ik binnen twintig jaar nog steeds aan het bloggen ben. Ze deed me immers direct aan mijn blogheader denken.

Toen was het alweer tijd voor het tweede dessertjesfeest. Dit keer met frangipane, bosbeskruimelgebak en Banoffee in potjes (maar niet op foto).

De volgende dag moest ik in het ziekenhuis zijn en onderweg zag ik klein Harry Potter Funko popje in Quidditch outfit op de parking leggen. Zeker van zijn bezemsteel gevallen.

Ik maakte nog een keer de snelle vol au vent waarvan ik het recept van mijn nicht kreeg.

Deed een Covid test maar gelukkig bleek het gewoon om een stevige verkoudheid te gaan. In de zomer dan nog. AWOE!

Op dezelfde dag twee verschillende kassatickets met hetzelfde totaalbedrag hebben vond ik dan weer wel grappig.

Zijn jullie ook fan van éénpansgerechten? Deze zomerse hutsepot maak ik eigenlijk het hele jaar door af en toe klaar.

Ik sprak met Annelies in Antwerpen af waar we gezellig bijpraten (met een hese stem) én een voor ons nog nieuw adresje uitprobeerde. Tartoer was een fijne ontdekking op een heel gezellig pleintje in Antwerpen. Gelukkig hadden we die dag afgesproken én niet de volgende want toen werd het zonnetje ingeruild voor regen.

Om dan enkele dagen later weer mooi weer te hebben en in de tuin te kunnen lezen. Deze zomer lijkt precies meer op een combinatie van herfst en lente.

Er werd de voorbije weken vrij veel gepost. Ondermeer verrassingspost naar een super lieve vriendin.

Wanneer het een week duurt vooraleer je keel het minder uithangt mag je ijs als pijnstiller gebruiken. Op eigen voorschrift maar toch.

In het rijtje met kleine gelukjes: nog geen 10 minuten terug thuis zijn van nog een bezoekje aan het ziekenhuis wanneer deze stortbui lostbarst, een mooie versierde envelop én een netjes geordende theevoorraad.

Zo fijn wanneer een recept dat je in een magazine tegenkomt (ok, een foto in plaats van een recept) lekker blijkt te zijn. Het ging om een salade met krieltjes, spek, kippenreepjes, avocado, sla, komkommer, kerstomaten en gekookt ei.

Waar gaat de tijd heen. Eerder in de maand mocht ik al kamppost verzenden voor mijn neefje maar ook mijn metekindje gaat voor het eerst op kamp. Meteen negen dagen lang dus besloot ik drie keer kamppost samen te stellen. Nu maar hopen dat ze alle drie tijdig aankomen.

Ik ga naar Antwerpen en ik neem mee … mijn huidge leesvoer. Namelijk De prins van trots van Kerri Maniscalco.

Ditmaal had ik met lieve Véronique afgesproken om net als vorig jaar samen onze verjaardagen te vieren. Dat deden we tijdens een lekkere lunch, 3-uurtje en diner. Er werden ook allerlei pakjes uitgewisseld én we deden iets heel fijns waar ik later nog een blogpost over wil samenstellen.

Uiteraard gingen we ook even bij de Standaard Boekhandel langs. Gelukkig trouwens dat we op donderdag in Antwerpen hadden afgesproken want ditmaal was het de volgende dag geen regen maar nog warmer.

Veel te warm voor mij om veel te doen maar gelukkig zat mijn metekindje er niet mee in om tijdens ons middagje samen binnen te blijven en samen te knutselen. Vervolgens wilde ze graag ook nog even naar Belle en het Beest kijken dus deden we dat met een gezichtsmasker op. Al duurde dat niet veel langer dan tien minuten vermits we het allebei wat gek vonden aanvoelen.

Bij Kruidvat kwam ik super leuke paddestoelen inpakpapier tegen dat – indien ik geen Halloween papier kan vinden – een kanshebber is voor de Halloween swap.

Things we hide from the light werd me getipt door Veronique dus die mag op het Ooit eens – lijstje.

The Story Collector van Evie Woods trok dan weer meteen mijn aandacht door de mooie cover illustratrie.

Lap hé, het was me bijna gelukt om heel deze Foto-update vrij chronologisch te houden én toen bleek dat deze foto van mij en lieve Irene er nog niet mee tussen stond. Tja, die moet er uiteraard wel bij staan hé vermits we ergens aan het begin van de maand samen van een heel gezellige knutseldate genoten met veel bijpraten en lachen, lekkers smullen én uiteraard ook knutselen. Volgens mij heb ik nog nooit eerder zo’n productieve knutseldate gehad. Vandaar dat er binnenkort nog eens een aparte blogpost komt met allerlei geknutselde zaken.

Deed jij al iets leuks tijdens deze eerste maand van de zomervakantie?

6 gedachten over “Foto-update #218”

  1. Ik moest wel lachen met die sluitzegel want ik dacht direct dat als het aan manlief gelegen had hij daar “lievelingsmensch” van zou gemaakt hebben

    1. Die kans was inderdaad heel groot geweest. Ik heb je reactie trouwens een beetje gecensureerd vermits manlief liefst anoniem blijft. 😉

  2. ZOVEEL LEKKERE DESSERTJES! Zeer content dat ik van je frangipane en bosbeskruimelgebak mocht proeven! 😀 Ik kijk al uit naar de volgende en zal al eens nadenken over wat voor lekkers ik ga maken 😉

    1. Haha, daar ben ik nu alvast heel benieuwd naar. Hoera voor lekkers én voor het feit dat hun calorieën niet tellen wanneer je ze deelt.

  3. Zo leuk om te zien hoe (oude) postzegels ook een plekje krijgen!
    De orchidee hier, die na een jaar of 6 eindelijk weer rijkelijk bloeide, is op enkele dagen tijd weer alle bloemen verloren. Geen idee hoe het komt, maar ik slaag er dus duidelijk niet in om het orchideeën naar hun zin te maken…
    Bij Wasbar lunchte ik nog nooit eerder, maar ik hoorde er wel al veel goeie dingen over! Zo fijn dat je zo veel extra verwennerijen kreeg op je verjaardag!
    Van twee kastickets met hetzelfde bedrag zou ik ook blij worden :-).
    De foto van jou en Irene is echt een heel leuke! Nu pas denk ik eraan dat we er geen van de onze van laatst hebben, maar na alle telefoonperikelen is dat ook niet zo gek… Iets om de volgende keer zeker aan te denken!

    1. Zo jammer van die orchidee. Hier zijn er deze week twee nieuwe bloemen opengegaan op één van mijn drie planten. De andere heeft ook al een tak met knopjes klaarstaan maar bij nummer drie is voorlopig nog niets te zien qua nieuwe tak. Dat is wel de oudste plant van de drie dus ik hoop dat die er nog gaat doorkomen. Bij die kastickets moest ik dan ook meteen aan jou denken. Nog een nummertjes-fan. Niet moeilijk natuurlijk dat we er toen niet meer aan hebben gedacht. Dat was natuurlijk allesbehalve fijn om te ontdekken. Herkansing in het najaar. Ik ga alvast mijn best doen om er mee aan te denken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.