Aanwinsten Juli 2024

Ja hoor, het is zover. We zijn al aan het einde van juli toegekomen en dat betekent dat het opnieuw tijd is voor een Dudleyaanse aanwinsten-blogpost vermits manlief, vriendinnen en familie me ook dit jaar weer heel veel lieve pakjes hebben gegeven voor mijn verjaardag. Ik heb ze niet opgeteld en weet in tegenstelling tot Duddikins dus niet het exacte aantal. Waar ik ook in verschil ten opzichte van hem is dat ik er wel heel dankbaar om ben.

Begin juli was ik jarig. Het grootste deel van deze blogpost bestaat uit pakjes maar vermits ik daarnaast zelf ook nog wat zaken kocht werd deze samenvatting vervolgens nog wat uitvoeriger. Oops!

Ik heb nog steeds de gewoonte om verjaardagspost mooi apart te leggen en te wachten met het openen tot ik echt jarig ben. Hierdoor is mijn verjaardag voor mij ook steeds een verkaartdag en ik vind het heerlijk om die dag te beginnen met het openen en lezen van lieve verjaardagswensen. Zo kreeg ik twee enveloppen gevuld met verrassingen vanuit Nederland. Beide van lieve blogvriendinnen (dankjewel Sas én Véronique) , vrolijke verjaardagskaarten, …

Harry Potter kaarten, een boekige kaart, een shaker verjaardagskaart waar ik een foto van vergat te maken maar die wel nog steeds op de kast staat, een plantenkaart met een hele lading leuke boekige stickers erbij, een kaartje met een grappig tekstje aan de binnenzijde dat me liet lachen (maar waarvan ik jammergenoeg ook een foto vergat te maken),  …

een verjaardags scrapbooking-album van lieve Annelies

en eentje van de dochter van een vriendin. Een tijdje terug leerde ik haar dit album maken en sindsdien heeft ze net als ik de scrapbooking-smaak te pakken. Zo lief dat ze er ook één voor mij heeft gemaakt met daarin heel veel leuke verrassingen en lieve boodschappen en foto’s. De nagetekende cartoons deden me een paar keer lachen.

Ik kreeg dit mooie MinaLima notitieboek met daarop het wandtapijt van de familie Black én nieuwe Hufflepuff sokken vermits de oudere aan het verslijten zijn.

Maar ook deze Ford Anglia Harry Potter Lego-set, The Last Bookwanderer van Anna James, de BluRay box van A Discovery of Witches,

een manga van Charmed (ik had geen flauw idee dat die bestond), The Secret of the Blood-Red Key van David Farr, At First Spite van Olivia Dade en Het boek der Deuren van Gareth Brown.

Terwijl mijn TBR als zuchtend en oogrollend aan het bekomen was van het nieuwe leesvoer kreeg ik als geschenk ook nog een Patreon bij MeiIllustrations. Ondertussen kwam daar de eerste envelop gevuld met zomerse producten van toe maar het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik vooral heel erg benieuwd ben naar haar najaarscollectie.

Naast het mooie scrapbooking-album dat ze me toestuurde kreeg ik tijdens ons gezellige bijpraat-afspraakje in Antwerpen ook nog een potje verse vruchtenthee en vier mooie kaarten cadeau van Annelies.

Mijn metekindje gaf me een vrolijk gekleurde zelf versierde kaart én de spiegel van het Beest (Beauty and the Beast) maar dan in strijkparels. Beide waren trouwens geen verjaardagsgeschenk maar pakjes die ze voor me maakte tijdens een meter/Ize-middag.

Deze Santa’s Visit Lego-set was een heel leuke verrassing van mijn nichtjes. Tot nu toe heb ik me weten in te houden en zit ze nog steeds in de doos maar misschien bezwijk ik binnenkort toch en zoek ik wat verfrissing op door deze winterse set in elkaar te steken.

Verfrissing was ook welkom om de fijne dag waarop ik samen met Véronique in Antwerpen onze beide verjaardagen vierde. Ze gaf me deze mooie boekige stationary spulletjes waar ik uiteraard heel blij mee ben. Want ik heb sowieso al een zwak voor stationary maar nog meer wanneer het om boekige stationary gaat. Deze notitieblokjes, sticky notes en washi-tape gaan dus ongetwijfeld vaak gebruikt worden.

Ze had echter nog een andere leuke verrassing voor me bij. De stickers, het draagtasje en de schuursponsjes waren daar tips voor en vervolgens mocht ik een brooddoos in de vorm van een tompouce openen en kreeg ik net als Harry Happee Birthdae cake(jes). Gelukkig hebben die het warme weer goed overleefd dankzij Véronique haar geweldige koeling-spreuk en kon ik de dagen nadien dus nog wat nagenieten.

Deze mooie postkaarten, stickers én bladwijzers die ze voor me had meegenomen zijn dan weer een knappe toevoeging voor zowel mijn magische als boekige collectie. Nog een beetje en ik moet op zoek naar een tweede doos om al mijn postkaarten in te bewaren want dat aantal groeit wel erg snel dankzij meerdere leuke postkaartenswaps.

Ze gaf me ook deze schattige mini Puffskein sleutelhanger cadeau. Ik moet wel nog even een naam bedenken voor deze paarse schattigerd.

Maar zelf besloot ik dus ook nog wat zaken aan te schaffen gedurende de voorbije weken. Een stickerboekje dat ik bij Hema vond,

een hele hoop postkaarten die ik in Antwerpen tegenkwam

én – ja ik weet dat ik op de feiten vooruitloop (gelukkig maar vermits het ondertussen verdubbeld is in prijs) – een prachtige scheurkalender met illustraties van Katie Daisy.

In Antwerpen verscheen deze Gele Jaspis toen ik nog eens aan de edelsteen-automaat draaide.

Ik had ook een paar keer geluk bij tweedehandse winkels. Zowel bij de Oxfam winkel in Mechelen waar ik enkele leuke kaarten vond die niet in deze fotocollage werden opgenomen) als in de Kringloopwinkel in onze eigen gemeente (postkaarten) én die van onze buurgemeente waar ik een aantal losse postkaarten plus een boekje gevuld met Londen-postkaarten vond .

Er werden ook tweemaal nieuwe kaarten besteld. Eén keer bij Studio Schatkist waar ik met veel plezier ook gebruik maakte van de 4 + 1 actie op de sowieso al afgeprijsde washi-tape en ook extra sluitzegels kocht.Eerder dit jaar had ik jammer genoeg de kans gemist om op F.A.C.T.S. nieuwe kaarten te kopen bij Loeff. Dankzij lieve Véronique kon ik deze nu toch nog kopen zonder dat er veel verzendkosten bijkwamen. Nogmaals een dikke merci dat je daar niet één maar zelfs tweemaal voor hebt gezorgd Véronique. Alsof dat alles nog niet genoeg was gingen we zoals jullie in deze blogpost al konden zien ook naar Visions of Magic in Brussel waar ik deze schattige mini Niffler sleutelhanger adopteerde, een nieuwe Harry Potter beker kocht die mooi past bij het Black Tapestry notitieboek ik cadeau kreeg én een kaartenset met daarin 5 postkaarten met magische wezens.

Ik vermoed dat de volgende Aanwinsten blogpost een pak ingetogener zal zijn. 😉

 

11 gedachten over “Aanwinsten Juli 2024”

  1. Wat een heerlijke aanwinsten zo bij elkaar en waarbij je van alles nog veel plezier kunt hebben in augustus. Geniet ervan.

    1. Zo valt het nog meer op hoe erg in de watten werd gelegd hé. Ook door jou dus nog eens een super dikke merci daarvoor. ❤️

  2. Aja, en nog eens sorry dat ik jouw verjaardag vergat! Misschien kunnen we de volgende verjaardag (van ons samen dan of zo) eens een uitstapje doen!

    1. Niet mee inzitten hoor. Ik ga gewoon proberen te onthouden dat ik voor jou nog een jaartje jonger ben. 🙂 Wel een goed idee. Misschien ergens gaan lunchen en kringloopwinkels bezoeken. Of iets helemaal anders natuurlijk. Veel opties én ook nog veel tijd om erover te brainstormen.

  3. Wauw, ik ben een beetje sprakeloos van al dat moois! Ik kan niet zeggen wat ik het leukste vind: het zelfgemaakte scrapalbum van de dochter van je vriendin, de Lego, de vele leuke kaartjes en stationary, … Geniet ervan!!!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.