En dus ging ik een tijdje geleden voor het eerst aan de slag met een bakmix. Ik was naar Aveve geweest om de voorraad suikerpasta aan te vullen en besloot toen ik deze speculaas-bakmix zag staan dat ik hem misschien toch eens moest uitproberen.
Toen de zon werd ingeruild door het echte grijze herfstweer, haalde ik dus al snel deze verpakking boven in de keuken. Je moest enkel 100g boter en 1 ei toevoegen. Het deeg is heel makkelijk uit te rollen (ik doe dit steeds tussen twee laagjes plasticfolie zodat ik geen extra bloem moet gebruiken) dus in plaats van een rol deeg in schijfjes te snijden kon ik nog eens één van de koekjesvormen uit mijn vrij grote verzameling steekvormen gebruiken.
Eigenlijk hebben de speculaasjes maar twee nadelen: je kan er zoveel mee in je melk of thee doppen als je wil je kan er geen zachte koek van maken & ze waren nogal heel snel opgegeten. Om de houdbaarheid te testen zal ik ze dus nog een keer moeten klaarmaken en het eindresultaat vervolgens (laten) verstoppen. 🙂